ανατομια κοιλιας | πεμφιγα | δυσκοιλιοτητα | μορφωμα εντερου | ταχύτητα καθίζησης αίματος | αεροβιο στο σπιτι

Αγγλία: Παράνομη η κλωνοποίηση για αναπαραγωγικούς σκοπούςΝόμος που απαγορεύει την ανθρώπινη κλωνοποίηση για αναπαραγωγικούς σκοπούς και προβλέπει μέγιστη ποινή κάθειρξης δέκα ετών, τέθηκε σε ισχύ στη Βρετανία, ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας λόρδος Ιρβιν οφ Λεργκ.

Βάσει αυτού του νόμου, ο οποίος ετέθη σε ισχύ από τη βασίλισσα, οποιοσδήποτε κριθεί ένοχος για την εμφύτευση στη μήτρα μιας γυναίκας ανθρώπινου εμβρύου που προήλθε από κλωνοποίηση θα του επιβάλλεται μέγιστη ποινή κάθειρξης δέκα ετών και πρόστιμο.

Ο βρετανός υπουργός Υγείας Φίλιπ Χαντ δήλωσε κατά την παρουσίαση του σχετικού νομοσχεδίου ότι η ανθρώπινη κλωνοποίηση για αναπαραγωγικούς σκοπούς είναι μια επικίνδυνη πρακτική, η οποία είναι αντίθετη με την ηθική.

Ο νόμος αυτός δεν απαγορεύει την κλωνοποίηση ανθρώπινου εμβρύου για θεραπευτικούς σκοπούς, όπως αυτή που έκανε η αμερικανική εταιρεία ACT, αλλά απαγορεύει την εμφύτευση ενός εμβρύου-κλώνου στη μήτρα μιας γυναίκας.

Το σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο υπεβλήθη από τη βρετανική κυβέρνηση, αποσκοπούσε στην κάλυψη του νομοθετικού κενού που είχε δημιουργήσει απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βρετανίας, εναντίον της οποίας είχε εφεσιβάλει το υπουργείο Υγείας.

Το Ανώτατο Δικαστήριο είχε αποφασίσει στις 15 Νοεμβρίου ότι ένας κλωνοποιημένος οργανισμός δεν μπορεί να θεωρηθεί έμβρυο και ως εκ τούτου δε χαίρει της νομικής προστασίας που απορρέει από το νόμο για την τεχνητή γονιμοποίηση που είχε υιοθετηθεί το 1990.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.