φαρμακευτικη αγωγη αμβλωσης | εμβολιο ιλαρας priorix | υποξεια θυροειδιτιδα | θωρακας | χαμηλες σφυξεις

Tο πράσινο τσάι προστατεύει το στομάχιΤο πράσινο τσάι βοηθάει στην πρόληψη των χρόνιων στομαχικών διαταραχών αλλά και του καρκίνου του στομάχου, όπως προκύπτει από έρευνα που έγινε στην Κίνα και δημοσιεύεται στο τεύχος Μαΐου, του επιστημονικού περιοδικού International Journal of Cancer.

Στην έρευνα που έγινε, πήραν μέρος 133 άτομα με καρκίνο του στομάχου, 166 άτομα που έπασχαν από χρόνια γαστρίτιδα και 433 υγιή άτομα. Ολοι οι συμμετέχοντες έδωσαν πληροφορίες σχετικές με τη διατροφή τους, το ποτό και το τσιγάρο, το οικογενειακό τους ιστορικό και άλλους παράγοντες που μπορεί να συμβάλλουν στην εμφάνιση στομαχικής διαταραχής.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα υγιή άτομα κατανάλωναν πιο συστηματικά πράσινο τσάι συγκριτικά με τους πάσχοντες. Ακόμα και αν ληφθούν υπόψη οι άλλοι παράγοντες υγείας, η κατανάλωση πράσινου τσαγιού συνδέεται με τις μειωμένες πιθανότητες εμφάνισης γαστρίτιδας και καρκίνου του στομάχου. Οσο πιο συχνή και μακροχρόνια είναι η κατανάλωση του πράσινου τσαγιού, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του στομάχου.

Παρά τη μείωση που παρατηρείται στον καρκίνο του στομάχου τα τελευταία χρόνια, η συγκεκριμένη εντόπιση παραμένει η δεύτερη κατά σειρά πιο κοινή μορφή παγκοσμίως.

Μία σειρά από έρευνες αναφέρουν ότι η συστηματική κατανάλωση πράσινου τσαγιού μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του στομάχου συγκριτικά με την κατανάλωση άλλων ειδών αφεψημάτων ή την παντελή αποχή κατανάλωσης τσαγιού.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.