δεκατα θερμοκρασια | κοπρολιθοι αντιμετωπιση | τρανσαμιναζες | ποσες φορες κανουμε το εμβολιο dtp | καυτηριασμος

Πιο πολύ πράσινο για την ΑττικήΤην επέκταση του προγράμματος πρασίνου στην Αττική, ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, ανακοίνωσε η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Βάσω Παπανδρέου, διευκρινίζοντας ότι το συνολικό κόστος των αναπλάσεων και του πρασίνου, υπερβαίνει τα 463.68 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 158 δισεκατομμύρια δραχμές.

Οπως είπε η υπουργός σε συνέντευξη Τύπου, οι παρεμβάσεις θα αφορούν, μεταξύ άλλων, τον Εθνικό Κήπο, το Λυκαβηττό, όλα τα ολυμπιακά έργα, τα προσφυγικά (Κουντουριώτικα), στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ενώ στη συμβολή των οδών Ερμού και Πειραιώς, θα υπάρξει μία τεράστια ανάπλαση που θα φέρει το όνομα ''η τρίτη πλατεία› ή πολιτιστικό πάρκο Κεραμεικού.

Ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι παρεμβάσεις στα Κουντουριώτικα και στον Κεραμεικό. Ειδικότερα στα Κουντουριώτικα, θα υπάρξει μια μεγάλη παρέμβαση στην καρδιά της πόλης, σε μια έκταση 20 στρεμμάτων, που θα αναπλαστεί με σεβασμό προς το περιβάλλον και την ιστορία της και θα συνδεθεί με το χώρο του σημερινού νοσοκομείου «Ελπίδα›.

Ενα τμήμα της θα υλοποιηθεί μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες στα πλαίσια της ανάπλασης της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, η μελέτη της οποίας έχει ήδη ανατεθεί. Το υπόλοιπο λόγω του μεγέθους του έργου, θα ολοκληρωθεί αργότερα, είναι όμως μια παρέμβαση που θα αλλάξει την εικόνα της περιοχής.

Σε ό,τι αφορά στην τρίτη πλατεία στον Κεραμεικό, πρόκειται για μία πολύ μεγάλη παρέμβαση, σε μία αρκετά υποβαθμισμένη περιοχή, όπου σήμερα συγκεντρώνονται εκεί ο αρχαιολογικός χώρος του Κεραμεικού, το αμαξοστάσιο του ΗΛΠΑΠ, τα εγκαταλελειμμένα κτίρια της παλιάς λαχαναγοράς, ο χώρος του Γκαζιού, μέχρι τις πλατείες του Ρουφ, στις γραμμές του τρένου οδός Κωνσταντινουπόλεως και ο αδιαμόρφωτος χώρος στη γωνία Ιεράς Οδού και Πειραιώς, όπου το εργοτάξιο της πρώτης επιλογής του σταθμού του Μετρό που καταργήθηκε με τη νέα χάραξη, θα λειτουργήσει ως υπόγειο γκαράζ.

Η συνολική αυτή επιφάνεια ανέρχεται σε 140 στρέμματα και είναι μια επιφάνεια ανάλογη με τον Εθνικό Κήπο. Ηδη, έχει ξεκινήσει η διαδικασία απομάκρυνσης του αμαξοστασίου του ΗΛΠΑΠ για την κατασκευή νέου στο Ρουφ, κι έχουν προχωρήσει οι νομικές διαδικασίες για την απαλλοτρίωση της αγοράς.

Μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα υπάρχει ένας μεγάλος χώρος πρασίνου στη συγκεκριμένη περιοχή. Με την ολοκλήρωση του έργου θα έχει δημιουργηθεί ένας σημαντικός υποδοχέας πολιτιστικών λειτουργιών, στην ευρύτερη περιοχή.

Οσον αφορά το πρόγραμμα πρασίνου στα ολυμπιακά έργα, η κυρία Παπανδρέου τόνισε ότι θα φυτευτούν 820 χιλιάδες δένδρα από 280 χιλιάδες που προέβλεπε αρχικώς το πρόγραμμα και 14 εκατομμύρια θάμνοι από 12 εκατομμύρια που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από την κ. Παπανδρέου, στις ανάγκες ποτίσματος των εν λόγω φυτών. Το ΥΠΕΧΩΔΕ ανέθεσε στο ΙΓΜΕ μελέτη για τον εντοπισμό των περιοχών που θα γίνουν γεωτρήσεις, καθώς όπως εκτιμάται, θα χρειαστούν 20 χιλιάδες κυβικά, 800 κυβικά νερό ημερησίως. Μια πρώτη έρευνα έδειξε, ότι για το πότισμα των φυτών, θα αξιοποιηθούν τα νερά του Ηριδανού, του Ιλισού και της ΕΥΔΑΠ.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.