νοσος paget θεραπεια | οστεοφυτα αυχένα κυκλοφορία αίματος | εμβολιο πνευμονιοκοκκου | μικρόβιο πνεύμονα

Ελπίδες ότι ο καρκίνος θα νικηθεί κατά την διάρκεια του 21ου αιώναΗ θεαματική εξέλιξη στον τομέα της έρευνας για τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια, μετά από χρόνια σκληρής προσπάθειας, κάνει τους ογκολόγους να τολμούν να λένε σήμερα ότι ο καρκίνος θα νικηθεί στον αιώνα που διανύουμε.

Οι πρόσφατες ανακαλύψεις στον τομέα της μοριακής βιολογίας και η χαρτογράφηση του ανθρώπινου γονιδιώματος, ανοίγουν νέες προοπτικές, σύμφωνα με τους αμερικανούς εμπειρογνώμονες που έλαβαν μέρος στις εργασίες του 37ου ετήσιου συνεδρίου της Αμερικανικής Εταιρίας Κλινικής Ογκολογίας στο Σαν Φρανσίσκο.

Για τον αμερικανό ογκολόγο, Μ. Ντράκερ, διευθυντή του Αντικαρκινικού Ινστιτούτου του Ορεγκον, υπάρχουν μεγάλες ελπίδες να νικηθεί ο καρκίνος, δεύτερη αιτία θανάτου μετά από τις καρδιοαγγειακές νόσους, όπως έγινε τον 20ό αιώνα για μάστιγες όπως η πνευμονία, η γρίπη, η φυματίωση.

"Στον 21ο αιώνα, θα καταφέρουμε να βρούμε όλα τα παθογόνα μοριακά φαινόμενα σε όλες τις μορφές του καρκίνου: σύντομα θα είμαστε ικανοί να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη φαρμάκων όχι μόνο για τη θεραπεία της νόσου αλλά και φάρμακα για την πρόληψή της".

Ο Δρ Ντράκερ είναι ο "πατέρας" του "Glivec" (STI-571) του χαπιού κατά της χρόνιας μυελικής λευχαιμίας (LMC) το οποίο μόλις πρόσφατα έλαβε την έγκριση να κυκλοφορήσει στην αμερικανική αγορά.

Η λήψη αυτού του "θαυματουργού" μορίου οδήγησε στην ύφεση της νόσου στο 90% των ασθενών. Η νόσος, σπάνια μορφή καρκίνου του αίματος, είναι γνωστή από το 1845 και μέχρι και σήμερα δεν υπήρχε θεραπεία.

Είναι το πρώτο φάρμακο, αποτέλεσμα της μοριακής έρευνας, μιας νέας στρατηγικής στη μάχη κατά του καρκίνου που επιτίθεται ειδικά στις πρωτεΐνες που απορυθμίζονται στο εσωτερικό των καρκινικών κυττάρων με αποτέλεσμα τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό τους, αφήνοντας αλώβητα τα υγιή κύτταρα.

"Για πρώτη φορά οι ερευνητές διαθέτουν τα απαραίτητα εργαλεία για να εξετάσουν τη μοριακή ανατομία των καρκινικών κυττάρων, ώστε να μπορέσουν να ανιχνεύσουν τις πρωτεΐνες που προκαλούν τον καρκίνο", εξηγεί ο διευθυντής του Αμερικανικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου Ρ. Κλάουζνερ.

Για τον Δρ Τζον Μέντελσον, του αντικαρκινικού κέντρου Αντερσον στο Τέξας, η επανάσταση αυτή θα οδηγήσει σε εξατομικευμένες θεραπείες. "Δεν θα λέμε πια μόνο ότι η Κυρία Χ πάσχει από καρκίνο του μαστού αλλά και ποια είναι τα τέσσερα γονίδια που δεν είναι φυσιολογικά στην Κυρία Χ και έτσι θα τη θεραπεύουμε".

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.