Μαραθώνιος ζωής: Ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί

Ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί είναι το μήνυμα αισιοδοξίας που έστειλαν το μεσημέρι της Κυριακής δεκάδες συμπολίτες μας σε μια συμβολική πορεία μήκους πέντε χιλιομέτρων στο κέντρο της Αθήνας. Η εκδήλωση οργανώθηκε απο τον Ελληνικό Σύνδεσμο ”Σούζαν Κόμεν” για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού, μια πάθηση που κάθε χρόνο πλήττει περισσότερες από 4.500 Ελληνίδες και 200 Ελληνες.

Στόχος της εκδήλωσης, όπως είπε το μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Λόλα Νταϊφα, είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι στη σημασία της πρόληψης, με έγκαιρη και τακτική επίσκεψη στο γιατρό.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, η πλατεία Συντάγματος ντύθηκε στα ροζ και τα άσπρα (χρώματα του Συνδέσμου), με τους δεκάδες εθελοντές να μεταδίδουν την πίστη τους στον αγώνα.

Την εκκίνηση της πορείας έδωσε ο υφυπουργός Υγείας, κ. Ε. Νασιώκας, ενώ πρώτη από τους δρομείς τερμάτισε μια Αμερικανίδα, που έπασχε από τη νόσο.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Νασιώκας τόνισε ότι καθοριστικός παράγοντας στη μάχη κατά του καρκίνου είναι ο συστηματικός έλεγχος, ενώ μόνο για τον καρκίνο του μαστού είπε ότι μισοί ασθενείς θα επιβίωναν εάν η διάγνωση γινόταν έγκαιρα.

Η πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Λυδία Ιωάννου, ανέφερε ότι η πρόληψη θα έσωζε περισσότερες από 1000 Ελληνίδες, ετησίως, ενώ η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και ευρωβουλευτής κ. Ρόδη Κράτσα υπογράμμισε ότι η ενημέρωση είναι η καλύτερη ασπίδα κατά της νόσου.

Την εκδήλωση και τις τιμητικές διακρίσεις προς τους χορηγούς παρουσίασε ο αντιδήμαρχος Αθηναίων, Νίκος Απέργης, ενώ παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης, η αντιδήμαρχος Αθηναίων κ. Αικατερίνη Κατσαμπέ, ο νομάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Δημ. Φράγκος και η σύζυγος του Αμερικανού πρέσβη στη χώρας μας, κ. Μπόνι Μίλερ.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση