ερωτικες φαντασιωσεις | καρκινος στο συκωτι και κωμα | φυλο μωρου χοριακη | κιρσοι οισοφαγου φωτογραφιες

Ελπίδες για παρασκευή εμβολίου κατά της ηπατίτιδας CΣημαντικός αριθμός ατόμων που είχε προσβληθεί από τον ιό της ηπατίτιδας C και εν συνεχεία είχε θεραπευτεί, αναπτύσσει ανοσία απέναντι σε νέα λοίμωξη από τον ιό, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει τους επιστήμονες στην παρασκευή εμβολίου ενάντια στη νόσο.

Το 85% των ατόμων που μολύνονται από τον ιό της ηπατίτιδας C αναπτύσσει χρόνια λοίμωξη. Υπολογίζεται ότι πάσχουν από τη νόσο 170 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται μεγάλος αριθμός ναρκομανών. Σε αντίθεση με την ηπατίτιδα Β και Α δεν υπάρχει εμβόλιο που να προφυλάσσει από τη νόσο.

Σε άρθρο τους στο ιατρικό περιοδικό The Lancet, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins στην Βαλτιμόρη των ΗΠΑ αναφέρουν ότι σε έρευνα που αφορούσε άτομα που έκαναν ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών ουσιών, διαπίστωσαν ότι όσοι είχαν αντιμετωπίσει με επιτυχία μία λοίμωξη από ηπατίτιδα C είχαν τις μισές πιθανότητες να επανανοσήσουν, σε σχέση με τα άτομα που δεν είχαν νοσήσει ποτέ από τη νόσο.

Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν ότι υπάρχει δυνατότητα ο οργανισμός να αναπτύξει ανοσία απέναντι στην νόσο και συνεπώς να παρασκευασθεί ένα εμβόλιο, κάτι που κρίνεται απαραίτητο αν αναλογιστεί κανείς την μεγάλη επίπτωση της νόσου, ιδίως μεταξύ των ναρκομανών και τις σημαντικές της επιπτώσεις στην υγεία των ασθενών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.