οι πρωινες αναγουκες κ διατροφη | συνδρομο απροσφορης εκκρισης | εξογκωμα στα χειλη του κολπου

Ελπίδες για ευρέως φάσματος φάρμακο κατά των ιώνΗ ανακάλυψη απρόσμενων ομοιοτήτων μεταξύ πολλών και διαφορετικών τύπων ιών, είναι πιθανό να οδηγήσει στο μέλλον στην ανακάλυψη ενός φαρμάκου με το οποίο θα αντιμετωπίζεται ένα μεγάλο εύρος ιών, σύμφωνα με ερευνητές του Howard Hughes Medical Institute στις ΗΠΑ.

Οι ιοί χωρίζονται σε επτά διαφορετικές ομάδες καθώς παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία στον τρόπο πολλαπλασιασμού τους. Η εύρεση ενός φαρμάκου με το οποίο θα αντιμετωπίζονταν όλα τα είδη που ανήκαν σε μία κατηγορία θεωρείται μεγάλη επιτυχία με τα σημερινά δεδομένα, ενώ η ανακάλυψη φαρμάκου που θα καταπολεμούσε ιούς που ανήκαν σε διαφορετικές ομάδες φάνταζε μέχρι σήμερα αδύνατη.

Οι ερευνητές όμως από το Howard Hughes, όπως επισημαίνουν στο άρθρο τους που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Molecular Cell, κατόρθωσαν να ανακαλύψουν ομοιότητες στους τρόπους πολλαπλασιασμού ιών που ανήκουν σε τρεις διαφορετικές ομάδες. Στις ομάδες αυτές ανήκουν οι περισσότεροι ιοί που προκαλούν λοιμώξεις στον άνθρωπο όπως ο ιοί της ηπατίτιδας Β και C και οι ιοί που προκαλούν αιμορραγικούς πυρετούς, όπως ο ιός του Ebola.

Πιο συγκεκριμένα, αν και υπάρχει μία πληθώρα διαφορετικών γονιδιακών μηχανισμών που ελέγχουν την διαδικασία αναπαραγωγής των ιών, ένα στάδιο της διαδικασίας φαίνεται πως είναι κοινό σε όλους, στοιχείο που σύμφωνα με τους ειδικούς αποτελεί και το σημείο κλειδί για την εύρεση μίας θεραπείας που θα έχει ως στόχο το συγκεκριμένο στάδιο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.