Πιο δύσκολοι οι τοκετοί κατά τη διάρκεια της ημέρας

Οι γυναίκες οι οποίες γεννούν κατά τη διάρκεια της ημέρας φαίνεται να έχουν πιο δύσκολο τοκετό, σε σχέση με τις γυναίκες που γεννούν κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Journal of Epidemiology and Community Health.

Επιστήμονες από το τμήμα Δημόσιας Υγείας της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, μελέτησαν τους ιατρικούς φακέλους 37.000 γυναικών που γέννησαν σε περισσότερα από 25 νοσοκομεία της πόλης κατά την περίοδο 1994-1997.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι στο 10% των τοκετών χρησιμοποιήθηκε μέθοδος με τη χρήση εμβρυουλκού ή άλλη μηχανική μέθοδος για τον τοκετό, σε έναν στους τρεις τοκετούς χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή για την υποβοήθηση του τοκετού, ενώ μία στις τέσσερις γυναίκες υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Ωστόσο το μεγαλύτερο ποσοστό των τοκετών στους οποίους χρειάστηκε κάποια τέτοια παρέμβαση, παρατηρήθηκε από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 10 το βράδυ.

Στις γυναίκες που γέννησαν μέσα σε αυτό το διάστημα χορηγήθηκαν φάρμακα κατά 86% περισσότερο, ενώ η χρησιμοποίηση μηχανικών μεθόδων υποβοήθησης τοκετού ήταν αυξημένη κατά 43%.

Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι πολύ πιθανό να οφείλεται στο ό,τι κατά τις πρωινές ώρες υπάρχει σημαντικά αυξημένος φόρτος εργασίας, τόσο στους γιατρούς, όσο και στο νοσηλευτικό προσωπικό με αποτέλεσμα να μην επιλέγεται ο απόλυτα φυσιολογικός τοκετός, ο οποίος μπορεί να είναι πολύ χρονοβόρος.

Μάλιστα πρόσφατα στοιχεία από το Υπουργείο Υγείας της Βρετανίας έδειξε ότι λιγότεροι από το 50% των τοκετών στα νοσοκομεία της Αγγλίας είναι απόλυτα φυσιολογικοί.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση