νευροαπραξια | ασκησεις ματιων για στραβισμο | αυξημενη χοληστερολη | κλινική κασταλία

Πιο δύσκολοι οι τοκετοί κατά τη διάρκεια της ημέραςΟι γυναίκες οι οποίες γεννούν κατά τη διάρκεια της ημέρας φαίνεται να έχουν πιο δύσκολο τοκετό, σε σχέση με τις γυναίκες που γεννούν κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Journal of Epidemiology and Community Health.

Επιστήμονες από το τμήμα Δημόσιας Υγείας της Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, μελέτησαν τους ιατρικούς φακέλους 37.000 γυναικών που γέννησαν σε περισσότερα από 25 νοσοκομεία της πόλης κατά την περίοδο 1994-1997.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι στο 10% των τοκετών χρησιμοποιήθηκε μέθοδος με τη χρήση εμβρυουλκού ή άλλη μηχανική μέθοδος για τον τοκετό, σε έναν στους τρεις τοκετούς χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή για την υποβοήθηση του τοκετού, ενώ μία στις τέσσερις γυναίκες υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Ωστόσο το μεγαλύτερο ποσοστό των τοκετών στους οποίους χρειάστηκε κάποια τέτοια παρέμβαση, παρατηρήθηκε από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 10 το βράδυ.

Στις γυναίκες που γέννησαν μέσα σε αυτό το διάστημα χορηγήθηκαν φάρμακα κατά 86% περισσότερο, ενώ η χρησιμοποίηση μηχανικών μεθόδων υποβοήθησης τοκετού ήταν αυξημένη κατά 43%.

Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι πολύ πιθανό να οφείλεται στο ό,τι κατά τις πρωινές ώρες υπάρχει σημαντικά αυξημένος φόρτος εργασίας, τόσο στους γιατρούς, όσο και στο νοσηλευτικό προσωπικό με αποτέλεσμα να μην επιλέγεται ο απόλυτα φυσιολογικός τοκετός, ο οποίος μπορεί να είναι πολύ χρονοβόρος.

Μάλιστα πρόσφατα στοιχεία από το Υπουργείο Υγείας της Βρετανίας έδειξε ότι λιγότεροι από το 50% των τοκετών στα νοσοκομεία της Αγγλίας είναι απόλυτα φυσιολογικοί.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.