προεμμηνορυσιακο συνδρομο | ιγμόρειο άντρο | πως να καταπολεμήσετε τις ρυτιδες

Ελπίδες για εμβόλιο κατά της μηνιγγίτιδας τύπου ΒΕνα μη παθογόνο μικρόβιο που αποτελεί μέρος της μικροβιακής χλωρίδας της ρινικής κοιλότητας σε παιδιά χρησιμοποιήθηκε για την παρασκευή εμβολίου κατά της μηνιγγίτιδας τύπου Β από επιστήμονες του Κρατικού Kέντρου Eφαρμοσμένης Mικροβιολογίας και Έρευνας στο Wiltshire, στην Μ. Βρετανία.

Πρόκειται για το μικρόβιο Neisseria lactamica, η παρουσία του οποίου στη φυσιολογική μικροβιακή χλωρίδα της μύτης σε παιδιά και νεογνά παρατηρήθηκε ότι συνδυαζόταν με ανοσία στη μηνιγγίτιδα τύπου Β.

Εξασθενημένα στελέχη της Neisseria lactamica χορηγήθηκαν είτε ενδομυϊκά είτε με σπρέι στη ρινική κοιλότητα σε ποντίκια τα οποία στη συνέχεια παρουσίασαν ανοσία στην μηνιγγίτιδα τύπου Β αλλά και στην C.

Τα ενθαρρυντικά αυτά αποτελέσματα δίνουν ελπίδες ότι θα καταστεί δυνατή η παρασκευή ενός εμβολίου κατά της νόσου η οποία είναι εξαιρετικά θανατηφόρα στα παιδιά. Απαιτείται βέβαια περαιτέρω έρευνα και τουλάχιστον πενταετής κλινικές δοκιμές μέχρι να αποδειχτεί η αποτελεσματικότητα του νέου εμβολίου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.