οξεια παγκρεατιτιδα επιπλοκες | υπερπλασια ενδομητριου τι ειναι | ???? ????? ???????

Εξωγήινα βακτήρια σε βράχους της Νάπολης


Με βάση χθεσινή δημοσίευση του περιοδικού Nature , δύο διακεκριμένοι Ιταλοί επιστήμονες, ο Bruno D’Argenio γεωλόγος και ο Giuseppe Geraci μοριακός βιολόγος, υποστηρίζουν πως βρήκαν εξωγήινα βακτήρια σε αρχαίους βράχους και μετεωρίτες που φυλάσσονται σε ένα από τα μουσεία της πόλης. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους προς την Εθνική Ακαδημία Επιστημών της Ιταλίας Accademia dei Lincei κατάφεραν να επαναφέρουν στη ζωή βακτήρια που βρίσκονταν προσκολλημένα σε άνυδρο περιβάλλον πάνω στις επιφάνειες βράχων για αρκετά εκατομμύρια χρόνια.

Προσθέτοντας απλά θρεπτικό υλικό στα δείγματα των στεγνών βακτηρίων και επωάζοντάς τα στις κατάλληλες συνθήκες πέτυχαν την αναβίωσή τους γεγονός που όπως υποστηρίζουν αποδεικνύει την ύπαρξη ζωής στον εξωγήινο χώρο δεδομένης της ομοίως εξωγήινης προέλευσης των μετεωριτών.

Αξίζει όμως να αναφερθεί πως οι δύο ερευνητές δεν ακολούθησαν τη συνήθη πορεία ανακοίνωσης αποτελεσμάτων μέσω δημοσίευσης και αναθεώρησης , αλλά ανακοίνωσαν τα συμπεράσματά τους σε μια συνέντευξη τύπου δύο ημέρες πριν τη συνεδρίαση της Ακαδημίας στη Ρώμη και στη συνέχεια ενημέρωσαν τους υπόλοιπους επιστήμονες.

Eντονες ήταν ακόμα οι επιστημονικές αντιδράσεις των μελών της Ακαδημίας , που βασίζονται στο ότι το βακτήρια που αναπτύχθηκαν στο θρεπτικό μέσω δεν προήλθαν από τα δείγματα των μετεωριτών, αλλά από κάποια μόλυνση που συντελέστηκε κατά τα πειράματα των ερευνητών.

Η εμφάνιση μολύνσεων κατά την καλλιέργεια βακτηρίων ή κυττάρων θηλαστικών είναι ένα αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο στην καθημερινή πρακτική του ερευνητικού εργαστηρίου. Συνεπώς σε αυτό το στάδιο είναι παρακινδυνευμένη η υποστήριξη της μιας ή της άλλης άποψης.

Η Εθνική Ακαδημία Επιστημών της Ιταλίας πάντως συμφώνησε να δημοσιεύσει τα αμφισβητούμενα αποτελέσματα, τα οποία όμως θα συνοδεύονται από αντίγραφο της συζήτησης που έλαβε χώρα στη συνέλευσή της, όπου διατυπώνονται όλες οι επιστημονικές απόψεις και διαφωνίες ως προς το συγκεκριμένο συμπέρασμα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.