Βακτήρια μέσω ταχυδρομείου

Βακτήρια μέσω ταχυδρομείουΑντιμέτωποι με μια πρωτοφανή υπόθεση τρομοκρατίας βρίσκονται πιθανώς οι Αρχές του Καναδά. Την περασμένη Τρίτη ένας μολυσμένος φάκελος, με βακτήρια τα οποία δεν έχουν ακόμα αναγνωρισθεί, στάλθηκε στο υπουργείο Μετανάστευσης του Καναδά στην πόλη Οττάβα. Πέντε υπάλληλοι, υπεύθυνοι για την αλληλογραφία, που ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο αυτό, αισθάνθηκαν ζαλάδες και ρίγη, με αποτέλεσμα να μεταβούν στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι είχαν υψηλό πυρετό. Οι γιατροί τους χορήγησαν αντιβίωση, όμως δεν μπόρεσαν να διαπιστώσουν τα αίτια της λοίμωξης.

Η υπουργός Μετανάστευσης του Καναδά κ. Elinor Caplan, όταν ενημερώθηκε για το περιστατικό διέταξε την άμεση αποχώρηση από το κτίριο των 1.200 υπαλλήλων που βρίσκονταν εκείνη την ώρα σ΄αυτό. Οπως δήλωσε η κ. Υπουργός, δεν ήταν δυνατόν να επιτραπεί η παραμονή ανθρώπων στο κτίριο, τη στιγμή που υπήρχαν φόβοι για πιθανή εξάπλωση κάποιας μολυσματικής ασθένειας. Το κτίριο θα παραμείνει κλειστό μέχρι να διαπιστωθεί η ταυτότητα του βακτηριδίου.

Οι αρχές του Καναδά δεν κρύβουν τους φόβους τους ότι πιθανόν να πρόκειται για απόπειρα τρομοκρατίας με βιολογικά μέσα, κάτι βέβαια το πρωτοφανές στα διεθνή χρονικά. Ο φάκελος και η ουσία που περιείχε έχουν μεταφερθεί στα εργαστήρια του Ομοσπονδιακού Κέντρου Ελέγχου Λοιμωδών Νοσημάτων στην πόλη Winnipeg, καθώς μόνο εκεί υπάρχει η δυνατότητα να διαπιστωθεί αν πρόκειται για τον ιό του Εμπολα ή για το βάκιλλος του Ανθρακα, που είναι από τους πιο θανατηφόρους μικροοργανισμούς. Οι αρχές του Καναδά δηλώνουν ότι ακόμα δεν έχει ταυτοποιηθεί ο μικροοργανισμός και διέψευσαν τις φήμες που άρχισαν να κυκλοφορούν ότι πρόκειται για τον βάκιλλο του Ανθρακα. Επίσης ανέφεραν ότι καμιά σχέση δεν έχει αυτό το περιστατικό, με την εκκένωση κτιρίου την προηγούμενη βδομάδα εξ΄αιτίας ενός ύποπτου πακέτου, που αποδείχτηκε τελικά ότι επρόκειτο για φάρσα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση