χρονια ρινιτιδα | το καλυτερο βοτανο για την καταθλιψη | αθηρωματικός δείκτης | συχνοουρια στις γυναικες

Βακτήρια μέσω ταχυδρομείουΑντιμέτωποι με μια πρωτοφανή υπόθεση τρομοκρατίας βρίσκονται πιθανώς οι Αρχές του Καναδά. Την περασμένη Τρίτη ένας μολυσμένος φάκελος, με βακτήρια τα οποία δεν έχουν ακόμα αναγνωρισθεί, στάλθηκε στο υπουργείο Μετανάστευσης του Καναδά στην πόλη Οττάβα. Πέντε υπάλληλοι, υπεύθυνοι για την αλληλογραφία, που ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο αυτό, αισθάνθηκαν ζαλάδες και ρίγη, με αποτέλεσμα να μεταβούν στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι είχαν υψηλό πυρετό. Οι γιατροί τους χορήγησαν αντιβίωση, όμως δεν μπόρεσαν να διαπιστώσουν τα αίτια της λοίμωξης.

Η υπουργός Μετανάστευσης του Καναδά κ. Elinor Caplan, όταν ενημερώθηκε για το περιστατικό διέταξε την άμεση αποχώρηση από το κτίριο των 1.200 υπαλλήλων που βρίσκονταν εκείνη την ώρα σ΄αυτό. Οπως δήλωσε η κ. Υπουργός, δεν ήταν δυνατόν να επιτραπεί η παραμονή ανθρώπων στο κτίριο, τη στιγμή που υπήρχαν φόβοι για πιθανή εξάπλωση κάποιας μολυσματικής ασθένειας. Το κτίριο θα παραμείνει κλειστό μέχρι να διαπιστωθεί η ταυτότητα του βακτηριδίου.

Οι αρχές του Καναδά δεν κρύβουν τους φόβους τους ότι πιθανόν να πρόκειται για απόπειρα τρομοκρατίας με βιολογικά μέσα, κάτι βέβαια το πρωτοφανές στα διεθνή χρονικά. Ο φάκελος και η ουσία που περιείχε έχουν μεταφερθεί στα εργαστήρια του Ομοσπονδιακού Κέντρου Ελέγχου Λοιμωδών Νοσημάτων στην πόλη Winnipeg, καθώς μόνο εκεί υπάρχει η δυνατότητα να διαπιστωθεί αν πρόκειται για τον ιό του Εμπολα ή για το βάκιλλος του Ανθρακα, που είναι από τους πιο θανατηφόρους μικροοργανισμούς. Οι αρχές του Καναδά δηλώνουν ότι ακόμα δεν έχει ταυτοποιηθεί ο μικροοργανισμός και διέψευσαν τις φήμες που άρχισαν να κυκλοφορούν ότι πρόκειται για τον βάκιλλο του Ανθρακα. Επίσης ανέφεραν ότι καμιά σχέση δεν έχει αυτό το περιστατικό, με την εκκένωση κτιρίου την προηγούμενη βδομάδα εξ΄αιτίας ενός ύποπτου πακέτου, που αποδείχτηκε τελικά ότι επρόκειτο για φάρσα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.