μυλη κυηση τιμες χοριακης | μπλοκ δεξιου σκελους καρδιας | ΦΤΕΡΟΥΓΙΣΜΑΤΑ ΑΓΧΟΣ

Νύχια μακριά και κομψά αλλά και γεμάτα βακτήριαΜπορεί τα μακριά και περιποιημένα νύχια να προσδίδουν γοητεία σε μια γυναίκα, όμως στην περίπτωση που εργάζεται ως σεφ ή μάγειρας, τότε επιβάλλεται, για λόγους υγιεινής, να διατηρεί κοντά και καθαρά νύχια. Η περιοχή των νυχιών αποτελεί εστία μικροβίων, τα οποία εύκολα μπορούν να μεταδοθούν στις τροφές και να βλάψουν τον ανθρώπινο οργανισμό.

Σ' αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το London Hygiene Centre, οι οποίοι υποστηρίζουν πως οι ιδιοκτήτες των εστιατορίων και των ξενοδοχείων πρέπει να απαιτούν από το προσωπικό που εργάζεται στην κουζίνα να έχει κοντά νύχια, προκειμένου να διασφαλίζεται η υγεία των καταναλωτών.

Ειδικοί πραγματοποίησαν έρευνα, στην οποία συμμετείχε εθελοντικά μια ομάδα γυναικών. Τοποθέτησαν κάτω από τα νύχια τους μοσχαρίσιο κιμά εμπλουτισμένο με το βακτήριο Ε.Coli (το οποίο ευθύνεται για την πρόκληση σοβαρών τροφικών δηλητηριάσεων) και τους ζήτησαν να πλύνουν τα χέρια τους.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως τα άτομα που χρησιμοποίησαν βουρτσάκι και είχαν κοντά νύχια, εμφάνισαν μικρότερο αριθμό βακτηρίων, συγκριτικά με τις γυναίκες που είχαν μακρύτερα νύχια. Η παραπάνω έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό New Scientist magazine.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.