Νύχια μακριά και κομψά αλλά και γεμάτα βακτήρια

Μπορεί τα μακριά και περιποιημένα νύχια να προσδίδουν γοητεία σε μια γυναίκα, όμως στην περίπτωση που εργάζεται ως σεφ ή μάγειρας, τότε επιβάλλεται, για λόγους υγιεινής, να διατηρεί κοντά και καθαρά νύχια. Η περιοχή των νυχιών αποτελεί εστία μικροβίων, τα οποία εύκολα μπορούν να μεταδοθούν στις τροφές και να βλάψουν τον ανθρώπινο οργανισμό.

Σ’ αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το London Hygiene Centre, οι οποίοι υποστηρίζουν πως οι ιδιοκτήτες των εστιατορίων και των ξενοδοχείων πρέπει να απαιτούν από το προσωπικό που εργάζεται στην κουζίνα να έχει κοντά νύχια, προκειμένου να διασφαλίζεται η υγεία των καταναλωτών.

Ειδικοί πραγματοποίησαν έρευνα, στην οποία συμμετείχε εθελοντικά μια ομάδα γυναικών. Τοποθέτησαν κάτω από τα νύχια τους μοσχαρίσιο κιμά εμπλουτισμένο με το βακτήριο Ε.Coli (το οποίο ευθύνεται για την πρόκληση σοβαρών τροφικών δηλητηριάσεων) και τους ζήτησαν να πλύνουν τα χέρια τους.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως τα άτομα που χρησιμοποίησαν βουρτσάκι και είχαν κοντά νύχια, εμφάνισαν μικρότερο αριθμό βακτηρίων, συγκριτικά με τις γυναίκες που είχαν μακρύτερα νύχια. Η παραπάνω έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό New Scientist magazine.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση