αντισωματα ερυθρας igm | τι είναι η καρίδα | το συκωτι στο ανθρωπινο σωμα | χοτ ντογκ θερμιδες

Βακτήρια εναντίον των αλλεργιώνΔιατροφικά συμπληρώματα, τα οποία περιέχουν ζωντανά εντερικά βακτήρια, όταν χορηγούνται σε παιδιά και σε μητέρες, μπορεί να κάνουν δυνατή τη πρόληψη των αλλεργιών. Επιστήμονες από τη Φιλανδία βρήκαν ότι εάν δώσουν τα βακτήρια αυτά στη μητέρα πριν από τη γέννηση και στη συνέχεια στο παιδί, μειώνουν στο μισό την επίπτωση εκζέματος. Αυτό δημιουργεί προϋποθέσεις για την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση άλλων αλλεργικών καταστάσεων όπως το άσθμα και ο πυρετός από χόρτο.

Η μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Τούρκου, χώρισε μια ομάδα 132 εγκύων γυναικών σε δυο υποομάδες, από τις οποίες στη μία χορηγήθηκε το συμπλήρωμα που περιείχε τον γαλακτοβάκιλο GG.
Όλοι οι συμμετέχοντες στην έρευνα είχαν οικογενειακό ιστορικό αλλεργίας, όπως το έκζεμα και το άσθμα. Οι ταμπλέτες δόθηκαν στη μια ομάδα 2 εβδομάδες πριν από τον τοκετό και στη συνέχεια για 6 μήνες.

Τα μωρά ελέγχθηκαν για την ύπαρξη αντισωμάτων στο σώμα τους, τα οποία θα συνηγορούσαν για πιθανή αλλεργία. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ μικρότερη επίπτωση στα παιδιά που ελάμβαναν διατροφικό συμπλήρωμα.

Ο υπεύθυνος της έρευνας Marko Kalliomaki δηλώνει ότι "η εντερική χλωρίδα, έχει μια μοναδική, αν και ακόμη ανεξερεύνητη, ενδογενή ανοσορυθμιστική δράση. Τα "φιλικά" βακτήρια μπορεί να αποτελέσουν τη λύση για την πρόληψη αλλεργιών".

Η αλλεργία είναι μια μοντέρνα νόσος με αυξανόμενη συχνότητα, που αφορά τον μισό πληθυσμό των αναπτυγμένων κρατών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.