φυματιωση | κρυοπαγηματα στα χερια | αυτοματο πνευμοθωρακα | γενικες εξετασεις αιματος | κατμαντου υψομετρο

Νέα ελπιδοφόρα φάρμακα για τον καρκίνο του προστάτηΔύο νέα φάρμακα, που χορηγούνται με τη μορφή δισκίων σε άνδρες με προχωρημένο καρκίνο του προστάτη, επιβράδυναν σημαντικά την εμφάνιση των μεταστάσεων στα οστά και βελτίωσαν την ποιότητα ζωής των ασθενών, επιβεβαίωσαν αμερικανοί και βρετανοί επιστήμονες.

Περίπου το 30% των κρουσμάτων καρκίνου του προστάτη κάνουν μετάσταση στα οστά, η οποία είναι εξαιρετικά επώδυνη, καθιστά τον άρρωστο ανήμπορο, ενώ αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου σε τέτοιες μορφές καρκίνου.

Δύο μελέτες που παρουσιάστηκαν στο 37ο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρίας Κλινικής Ογκολογίας στο Σαν Φρανσίσκο δείχνουν ότι μπορεί να επιτευχθεί επιβράδυνση στις καρκινικές μεταστάσεις, να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των ασθενών και να παραταθεί η ζωή τους.

'Τα δύο νέα φάρμακα δείχνουν ότι ανακουφίζουν πρόσκαιρα από τους πόνους του μεταστατικού καρκίνου στα οστά, βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και επιβραδύνουν την εξέλιξη του καρκίνου', υπογράμμισε η δρ. Ντέμπορα Κίμπαν, του αντικαρκινικού κέντρου Αντερσον, του πανεπιστημίου του Τέξας.

Ο καρκίνος του προστάτη, αν και είναι ο πιο διαδεδομένος, με 198.000 νέα κρούσματα ετησίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, δηλαδή το 15,6% όλων των καρκίνων, είναι πέμπτος στα ποσοστά θνησιμότητας με 31.500 θανάτους.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.