πολυ αιμα στη λοχεια | εγκυμοσυνη και ελειψη καλων μικροβιων | φρενικο νευρο | αντιβιοτικο κατα κρυωματος

Επικίνδυνα για θρομβώσεις τα πολύωρα αεροπορικά ταξίδιαΕνας στους δέκα ανθρώπους, κατά τη διάρκεια ενός πολύωρου αεροπορικού ταξιδιού, αναπτύσσει θρόμβους στο αίμα του και μάλιστα το σχετικό ποσοστό είναι σαράντα φορές μεγαλύτερο από αυτό που μέχρι σήμερα πιστευόταν. Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας που έγινε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Λονδίνου και δημοσιεύεται στο 'The Lancet'.

Στην έρευνα, μελετήθηκαν με ευαίσθητη υπερηχογραφική μέθοδο, πάνω από 200 επιβάτες υπερατλαντικών πτήσεων διάρκειας μεγαλύτερης των 8 ωρών. Στους μισούς από αυτούς τους ταξιδιώτες δόθηκαν ειδικές ελαστικές κάλτσες, οι οποίες θεωρούνται ότι αποτρέπουν από το σχηματισμό θρόμβων.

Στο 10% των ασθενών που δεν χρησιμοποίησαν κάλτσες, ο έλεγχος έδειξε την εμφάνιση θρόμβων στις φλέβες των ποδιών. Μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις, η ύπαρξη θρόμβου δεν συνοδεύτηκε από συμπτώματα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές 'στους συγκεκριμένους ασθενείς, ο κίνδυνος μεταφοράς του θρόμβου στους πνεύμονες και η εμφάνιση πνευμονικής εμβολής είναι μεγάλος και οι ειδικές κάλτσες φαίνεται ότι προστατεύουν'.

Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο περίπου 10 άτομα χάνουν την ζωή τους από πνευμονική εμβολή, εξαιτίας κάποιου θρόμβου που σχηματίζεται στις φλέβες των ποδιών, κατά τη διάρκεια κάποιου πολύωρου αεροπορικού ταξιδιού.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.