αλλεργικο ασθμα συμπτωματα | επιπτωσεις εγκυμοσυνης | προγεστετονικη φαση

Επικίνδυνα σκουλαρίκιαΕνας στους πέντε μαθητές που έχει κάνει piercing, αντιμετωπίζει κάποιου είδους επιπλοκή που σχετίζεται με αυτό, ιδίως κάποια μόλυνση, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Pace University, στη Ν. Υόρκη, και δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Mayo Clinic Proceedings.

Εκτός από τις μολύνσεις, οι πιο συχνές επιπλοκές ήταν οι τραυματισμοί, αιμορραγία και η δημιουργία ουλών, ενώ σημαντικός ήταν και ο κίνδυνος μετάδοσης κάποιας επικίνδυνης λοίμωξης (AIDS, ηπατίτιδας C) λόγω της χρήσης μη αποστειρωμένων εργαλείων.

Από τους 454 μαθητές που πήραν μέρος στην έρευνα το 50% είχε κάνει piercing, είχε δηλαδή τοποθετήσει σκουλαρίκι σε κάποιο μέρος του σώματος τους, με ιδιαίτερη προτίμηση στον ομφαλό ή σε κάποιο σημείο του αυτιού.

Το 23% των μαθητών είχε τατουάζ, αλλά κανείς από αυτούς δεν είχε αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι καθώς το piercing και γενικότερα η μόδα του body art, γίνονται όλο και πιο δημοφιλή μεταξύ των νέων και ιδίως των μαθητών, θα πρέπει να γίνουν προσπάθειες ενημέρωσης για τους κινδύνους που κρύβουν οι πρακτικές αυτές και τι θα πρέπει να προσέχει κάποιος ο οποίος θέλει να τις εφαρμόσει.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.