θηλωμα στο στομα | εκτακτες συστολες και αγχος | ζαχαρο στραγαλια | περιαρθρίτιδα | τρανσαμινασες

Οδηγίες για πολύωρα ταξίδια σε ειδικές ομάδες πληθυσμούΟι έγκυες γυναίκες, όσες λαμβάνουν αντισυλληπτικά χάπια αλλά και άλλες ειδικές ομάδες πληθυσμού θα πρέπει να ενημερώνονται από το γιατρό τους για τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία τους, από πολύωρα αεροπορικά ταξίδια, σύμφωνα με οδηγίες του υπουργείου υγείας της Μ. Βρετανίας.

Η σύνταξη των οδηγιών αυτών, της βρετανικής κυβέρνησης, έγιναν μετά από πρόσφατη Ολλανδική έρευνα, στην οποία βρέθηκε αυξημένος κίνδυνος από θρόμβωση σε κάποιες ειδικές ομάδες πληθυσμού.

Οι οδηγίες αφορούν, μεταξύ άλλων, και γυναίκες που έχουν πρόσφατα γεννήσει, γυναίκες που λαμβάνουν φάρμακα ορμονικής υποκατάστασης αλλά και άτομα έχουν πρόσφατα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ή έχουν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο. Τα άτομα αυτά θα πρέπει να ενημερώνονται προτού πραγματοποιήσουν κάποιο πολύωρο αεροπορικό ταξίδι ή οποιοδήποτε ταξίδι στο οποίο θα πρέπει να είναι καθισμένοι για πολλές ώρες.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι περίπου ένας στους 2.000 ανθρώπους ετησίως πλήττεται από θρόμβωση που σχετίζεται με κάποιο πολύωρο ταξίδι.

Οι νέες αυτές οδηγίες έχουν ήδη σταλεί στις αεροπορικές εταιρίες και σύντομα θα είναι διαθέσιμες και στο ευρύ κοινό, μέσω του τηλεφωνικού συστήματος ενημέρωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας.

Στις οδηγίες συμπεριλαμβάνονται και συμβουλές για ειδικές ασκήσεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αλλά και λήψη αντιθρομβωτικών φαρμάκων και χρήση ειδικών ελαστικών καλσόν, για προληπτικούς λόγους.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.