Η δίαιτα της λαχανόσουπας | συλλογη πλευριτικου υγρου | βηματοδότης καρδιάς | μαντου | θυρεοειδίτιδα

Προβλήματα σε γάμο και δουλειά επικίνδυνα για την ανδρική καρδιάΟ συνδυασμός ενός προβληματικού ή διαλυμένου γάμου και μίας ιδιαίτερα αγχωτικής εργασίας μπορεί να αποδειχθεί μοιραίος για τους άνδρες, οι οποίοι ήδη ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου για καρδιοπάθειες, υποστηρίζουν ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Pittsburgh, στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησαν και η οποία διήρκεσε εννέα χρόνια, οι άνδρες αυτοί κινδυνεύουν κατά 69% περισσότερο, σε σχέση με τους άνδρες οι οποίοι έχουν έναν καλό γάμο και η δουλειά τους δεν τους προξενεί ιδιαίτερο άγχος. Οπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, το χρόνιο στρες, ενώ δεν συνυπολογίζεται από πολλούς ως ένας ακόμη παράγοντας κινδύνου, μπορεί να αποβεί το ίδιο επικίνδυνο για την υγεία ενός ατόμου, όπως το έντονο στρες που προκαλείται από διάφορα δραματικά γεγονότα, όπως οι πόλεμοι και οι φυσικές καταστροφές.

Στην έρευνα, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Archives of Internal Medicine, συμμετείχαν 11.000 παντρεμένοι άνδρες, ηλικίας 35 έως 57 ετών, οι οποίοι κάθε χρόνο για τα εννέα χρόνια που διήρκεσε η έρευνα απαντούσαν σε ειδικά ερωτηματολόγια, σχετικά με το εργασιακό άγχος και την κατάσταση του γάμου τους.

Οι συμμετέχοντες, όταν ξεκίνησε η έρευνα αν και υγιείς, ανήκαν σε ομάδα υψηλού κινδύνου για την ανάπτυξη καρδιοπάθειας γιατί είχαν υψηλή αρτηριακή πίεση, υψηλά επίπεδα χοληστερόλης ή ήταν καπνιστές.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η θνησιμότητα μεταξύ των ανδρών που είχαν εργασιακό άγχος (προσωπικά προβλήματα, προβλήματα με συναδέλφους, αδυναμία εύρεσης εργασίας, στασιμότητα), ήταν αυξημένη κατά 26%, σε σχέση με τους άνδρες που δεν αντιμετώπιζαν ανάλογα προβλήματα.

Η υψηλότερη θνησιμότητα (69%) από καρδιακά προβλήματα όπως προαναφέραμε, παρατηρήθηκε στους διαζευγμένους άνδρες, οι οποίοι αντιμετώπιζαν στη δουλειά τους σημαντικά και διαφορετικής υφής προβλήματα.

Οι ερευνητές θεωρούν ότι η αιτία του φαινομένου αυτού είναι οι διάφορες ορμόνες που εκκρίνονται σε καταστάσεις στρες αλλά και η αύξηση της αρτηριακής πίεσης που παρατηρείται, καταστάσεις που επιδρούν αρνητικά στην υγεία της καρδιάς.

Τέλος, οι συγγραφείς της έρευνας τονίζουν ότι ένας ισορροπημένος γάμος, ιδίως στη μέση ηλικία, μπορεί να λειτουργήσει ως ασπίδα προστασίας στα προβλήματα που ένας άνδρας πιθανόν αντιμετωπίζει στη δουλειά του.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.