στιγμα μεσογειακης αναιμιας | Τι είναι το στίγμα; | γιγαντοκυτταρικός όγκος | πολυ χαμηλη σφυγμοι

Aπλά μέτρα για την προστασία από τον καρκίνο του δέρματοςΔίαιτα χαμηλή σε λιπαρά ή πλούσια σε μη κορεσμένα λιπαρά, το τσάι του βουνού, η βιταμίνη Α, η ασπιρίνη, και η σόγια, είναι μερικοί από τους παράγοντες, που σύμφωνα με το Δρ James M. Spencer, διευθυντή του τμήματος Δερματολογικής Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο Sinai της Νέας Υόρκης, μπορούν να προλάβουν ή να καθυστερήσουν την εμφάνιση καρκίνου του δέρματος.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων για τον κίνδυνο του καρκίνου του δέρματος αποκτούν τη σημασία που τους αρμόζει κατόπιν εορτής. Το αποτέλεσμα είναι η ετήσια αύξηση των συγκεκριμένων καρκίνων, γεγονός που έχει ως κύρια αιτία, την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου. Υπολογίζεται, ότι μόνο στις ΗΠΑ, θα διαγνωσθούν φέτος ένα εκατομμύριο νέες περιπτώσεις.

Κάνοντας ανασκόπηση σχετικών προσφάτων εργασιών, ο Δρ Spencer υποστήριξε ότι τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στα φύλλα του πράσινου τσαγιού και της σόγιας, φαίνεται ότι ανακόπτουν την ανάπτυξη των όγκων σε αρχικά επίπεδα.

Η προφύλαξη από την εμφάνιση των όγκων του δέρματος επεκτείνεται στη δίαιτα με χαμηλά λιπαρά ή πλούσια σε μη κορεσμένα λιπαρά και τη χρησιμοποίηση κοινών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων, όπως είναι η ασπιρίνη. Για την τελευταία, ο Δρ Spencer επισήμανε, ότι η χρόνια χρήση της σε χαμηλές δόσεις, φαίνεται ότι έχει σημαντικό προληπτικό αποτέλεσμα.

Ως προς τη βιταμίνη Α, νεώτερες έρευνες έδειξαν ότι η καθημερινή λήψη της για 5 χρόνια, περιορίζει σημαντικά το σχηματισμό δερματικών όγκων, σε 2.300 ασθενείς με προκαρκινικές βλάβες που εξετάστηκαν. Ωστόσο, θα πρέπει να δοθεί έμφαση στο γεγονός, ότι η βιταμίνη Α συσσωρεύεται στον οργανισμό και μπορεί να προκαλέσει σημαντικό ερεθισμό στο ήπαρ και αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα. Επίσης δεν φαίνεται να βοηθά ασθενείς με προχωρημένη προκαρκινική βλάβη στο δέρμα.

'Εφ' όσον απαιτούνται 10-20 χρόνια για να ολοκληρωθεί η καρκινογένεση στο δέρμα, αυτά τα νέα μέτρα, αποτελούν γοητευτική προοπτική διερεύνησης για την προφύλαξη μετά την έκθεση στον ήλιο' κατέληξε ο Δρ Spencer.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.