υδροθωρακασ σε εμβρυο | ανευρυσμα αορτης καρδιας | φυσιολογικη παλμοι το λεπτο | γυναικα και ομορφια

Συγγενές εξάρθρημα ισχίου: Κλειδί η έγκαιρη διάγνωσηΣημαντικές εξελίξεις στην έγκαιρη διάγνωση του συγγενούς εξαρθρήματος του ισχίου έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα την εφαρμογή θεραπείας αμέσως μετά τη γέννηση. Η θεραπεία όταν η διάγνωση τίθεται έγκαιρα είναι απλή και δίνει άριστα αποτελέσματα.

Εχει διαπιστωθεί, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στο 20ο συνέδριο της Ορθοπαιδικής και Τραυματολογικής Εταιρεία Μακεδονίας – Θράκης ότι με τη σωστή εφαρμογή μεθόδων νεογνικής ανίχνευσης του συγγενούς εξαρθρήματος του ισχίου και την χρησιμοποίηση της υπερηχογραφίας, πάρα πολύ μικρός αριθμός παιδιών διαφεύγει την πρώιμη διάγνωση.

Επίσης τα αποτελέσματα της θεραπείας σε μεγαλύτερα παιδιά, που γίνεται με εφαρμογή γύψου ή με εγχείρηση, ανάλογα με την ηλικία, έχουν βελτιωθεί χάρη στις νεότερες γνώσεις και τις νεότερες χειρουργικές τεχνικές.

Η γέννηση με συγγενές εξάρθρημα του ισχίου είναι ιδιαίτερα αυξημένη στην Ελλάδα, καθώς ένα έως τρία σε κάθε χίλια παιδιά παρουσιάζουν την ανωμαλία αυτή. Η ανωμαλία αυτή, συνίσταται στο ότι το άνω άκρο του μηρού, δηλαδή η κεφαλή του μηριαίου οστού, βρίσκεται εκτός της κοτύλης της λεκάνης.

Οι πάσχοντες κουτσαίνουν χαρακτηριστικά, ενώ η άρθρωση της λεκάνης προοδευτικά φθείρεται, ο πόνος και η δυσκινησία αυξάνεται. Πολλοί από τους ασθενείς αυτούς υποφέρουν σε μεγάλο βαθμό και η τελευταία καταφυγή είναι η εγχείρηση αντικατάστασης όλης της άρθρωσης, που λέγεται ολική αρθροπλαστική.

Σε ποσοστό 70% η νόσος αυτή είναι κληρονομική, ενώ το υπόλοιπο 30% οφείλεται σε μηχανικές συνθήκες, που επιδρούν στο έμβρυο και δημιουργούν εξαρθρήματα, όπως η ισχιακή προβολή, η θέση δηλαδή του ισχίου στη μήτρα μετά τον έβδομο μήνα της κύησης.

Τεράστια είναι επίσης και η διαφορά σε σχέση με το φύλο, που παρατηρείται στα παιδιά που γεννιούνται με πρόωρο τοκετό, από ότι σε αυτά που γεννιούνται κανονικά στους εννέα μήνες της κύησης.

Ετσι στα παιδιά που γεννιούνται πρόωρα, η αναλογία αγοριών και κοριτσιών, που παρουσιάζουν εξάρθρωση του ισχίου είναι ένα προς ένα, ενώ σ΄ αυτά που γεννιούνται κανονικά, η αναλογία είναι ένα αγόρι προς οκτώ κορίτσια.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.