ριζα ginger | θερμοκρασια νεογνων | σκυλια παγκρεατοτιδα απο τι | ipatitida a

Η πιο κακή χοληστερίνηΟταν μια μορφή χοληστερίνης, γνωστή ως λιποπρωτεΐνη χαμηλού μοριακού βάρους (LDL) οξειδωθεί, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη σοβαρής καρδιοπάθειας. Δίαιτα πλούσια σε φρούτα και λαχανικά προλαμβάνει αυτήν την οξείδωση. Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας που έγινε από το Πανεπιστήμιο της Οσάκα και δημοσιεύεται στο περιοδικό "Circulation: Journal of the American Heart Association".

Οι ερευνητές μελέτησαν 135 ασθενείς που παρουσίαζαν ποικίλα σημεία και συμπτώματα στηθάγχης. Σαράντα πέντε ασθενείς είχαν ιστορικό εμφράγματος του μυοκαρδίου, 45 είχαν ασταθή στηθάγχη, 45 είχαν τυπική στηθάγχη και υπήρχε παράλληλα και μια ομάδα ελέγχου, χωρίς συμπτώματα.

Το συμπέρασμα είναι ότι, όσο πιο σοβαρή είναι η καρδιακή κατάσταση, τόσο πιο αυξημένα είναι τα επίπεδα της οξειδωμένης LDL. Συγκεκριμένα, ασθενείς με έμφραγμα, είχαν 64% μεγαλύτερα επίπεδα στο αίμα από τους ασθενείς με ασταθή στηθάγχη, οι οποίοι είχαν 2 φορές υψηλότερα επίπεδα από τους ασθενείς με σταθερή στηθάγχη και 4 φορές υψηλότερα από την ομάδα ελέγχου.

Στη δεύτερη φάση της μελέτης βρήκαν ότι οι ασθενείς με ασταθή στηθάγχη είχαν, στο σημείο βλάβης των στεφανιαίων αγγείων, 7 φορές υψηλότερα επίπεδα οξειδωμένης LDL, από τους ασθενείς με τυπική στηθάγχη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η οξειδωμένη LDL μπορεί να χρησιμεύσει σα δείκτης σοβαρότητας της καρδιακής νόσου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.