ραπτικος μυς | πνευμονοθωρακας | πως ειναι το αυτι απο μεσα | κοιλιακος μυς

5.000 λόγοι για να κόψετε το τσιγάροΠέντε χιλιάδες διαφορετικές ουσίες στη σύνθεση του καπνού, θεωρούνται σήμερα υπεύθυνες για την ανάπτυξη καρκίνου του πνεύμονα, ο οποίος, την τελευταία δεκαετία, παρουσιάζει αλματώδη αύξηση τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες.

Σε ορισμένες μάλιστα χώρες έχει ξεπεράσει ως αιτία θανάτου στις γυναίκες τον καρκίνο του μαστού. Τα στοιχεία αυτά παρουσίασε ο επίκουρος καθηγητής πνευμονολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, κ. Ζαγορουλίδης.

Το βενζο(α)πυρένιο και οι Ν-νιτροζαμίνες έχουν αποδειχθεί ότι προκαλούν μεταλλάξεις δρώντας στο DNA των ανθρωπίνων κυττάρων, ενώ υπάρχουν άλλες 48 ουσίες του καπνού που και αυτές θεωρούνται σήμερα υπεύθυνες για την ανάπτυξη καρκίνου του πνεύμονα.

Στις βλαβερές ουσίες, που εμπεριέχονται στο ίδιο το φυτό, έρχονται να προστεθούν και τα υπολείμματα βλαβερών φυτοφαρμάκων. Το κάπνισμα 10 τσιγάρων τη μέρα επταπλασιάζει και 20 τσιγάρων 13 πλασιάζει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, που μας απέστειλε η Ελληνική Εταιρία κατά του καρκίνου του πνεύμονα, ενόψει του 4ου Διεθνούς Συνεδρίου για τον καρκίνο του πνεύμονα, που θα λάβει χώρα στη Χαλκιδική από τις 26 έως τις 29 Απριλίου στο Ξενοδοχείο 'Ακτή Σάνη', το παθητικό κάπνισμα είναι υπεύθυνο για το 5% των θανάτων από καρκίνο του πνεύμονα.

Διεθνείς μελέτες, που μόλις ολοκληρώθηκαν, δείχνουν ότι ο γάμος με καπνιστή αυξάνει την πιθανότητα εκδήλωσης καρκίνου του πνεύμονα κατά 26%. Από άλλες νεότερες μελέτες προκύπτει ότι οι γυναίκες παρουσιάζουν μεγαλύτερη ευαισθησία στα προϊόντα του καπνού με αποτέλεσμα αυξημένη πιθανότητα ανάπτυξης όγκων και κυρίως καρκίνου του πνεύμονα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.