Το κάπνισμα κύρια αιτία του πρόωρου τοκετού

Ο αριθμός των πρόωρων τοκετών θα μειωθεί σημαντικά, αν οι υποψήφιες μητέρες που καπνίζουν, διακόψουν τη βλαβερή αυτή συνήθεια, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στην Αυστραλία και αφορούσε την επίδραση του καπνίσματος στις πρόωρες γεννήσεις βρεφών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με αυτή τη μελέτη, μία στις πέντε πρόωρες γεννήσεις σε μητέρες ιθαγενείς και 11% σε αγγλοσαξονικής καταγωγής, συνδέονται με το κάπνισμα. Στο κάπνισμα επίσης οφείλεται, κατά την εκτίμηση των ερευνητών και οι γεννήσεις λιποβαρών βρεφών.

Η έρευνα, η οποία έγινε από το υπουργείο Ανθρωπίνων Υπηρεσιών της Νοτίου Αυστραλίας και το Νοσοκομείο Γυναικών και Παίδων της Αδελαΐδας, μελέτησε 36.059 γεννήσεις στη Ν. Αυστραλία μεταξύ 1998 και 1999 και βρήκε ότι οι γυναίκες ιθαγενείς της Αυστραλίας καπνίζουν πολύ περισσότερο απ’ ό,τι οι εγκυμονούσες αγγλοσαξονικής καταγωγής.

Τα βρέφη δε που γεννιούνται με βάρος κάτω του κανονικού, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από ασθένειες, τόσο στην παιδική, όσο και στην ενήλικη ζωή τους.

Οι ερευνητές καταλήγουν ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για “προγράμματα παύσης του καπνίσματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τα οποία, για καλύτερα αποτελέσματα πρέπει να ξεκινούν από την αρχή της εγκυμοσύνης”.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση