πορτοκαλι κοπρανα | λοιμωξη τραχειας | σε ποιο σημειο του σώματος είναι ο ειλεος | arosties tou enterou

Το κάπνισμα κύρια αιτία του πρόωρου τοκετούΟ αριθμός των πρόωρων τοκετών θα μειωθεί σημαντικά, αν οι υποψήφιες μητέρες που καπνίζουν, διακόψουν τη βλαβερή αυτή συνήθεια, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στην Αυστραλία και αφορούσε την επίδραση του καπνίσματος στις πρόωρες γεννήσεις βρεφών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με αυτή τη μελέτη, μία στις πέντε πρόωρες γεννήσεις σε μητέρες ιθαγενείς και 11% σε αγγλοσαξονικής καταγωγής, συνδέονται με το κάπνισμα. Στο κάπνισμα επίσης οφείλεται, κατά την εκτίμηση των ερευνητών και οι γεννήσεις λιποβαρών βρεφών.

Η έρευνα, η οποία έγινε από το υπουργείο Ανθρωπίνων Υπηρεσιών της Νοτίου Αυστραλίας και το Νοσοκομείο Γυναικών και Παίδων της Αδελαΐδας, μελέτησε 36.059 γεννήσεις στη Ν. Αυστραλία μεταξύ 1998 και 1999 και βρήκε ότι οι γυναίκες ιθαγενείς της Αυστραλίας καπνίζουν πολύ περισσότερο απ' ό,τι οι εγκυμονούσες αγγλοσαξονικής καταγωγής.

Τα βρέφη δε που γεννιούνται με βάρος κάτω του κανονικού, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από ασθένειες, τόσο στην παιδική, όσο και στην ενήλικη ζωή τους.

Οι ερευνητές καταλήγουν ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για "προγράμματα παύσης του καπνίσματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τα οποία, για καλύτερα αποτελέσματα πρέπει να ξεκινούν από την αρχή της εγκυμοσύνης".

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.