θεραπεια για ψωριαση σκυλου | ψύλλιο | πονοι στο στομαχι και αντιμετωπιση | πολυποδας

ΙΝΚΑ: Προσοχή στο χύμα παγωτόΤα ποσοστά νοθείας στο χύμα παγωτό κυμαίνονται μεταξύ 15 και 20%, σε αντίθεση με το παγωτό βιομηχανικής παραγωγής όπου δεν παρουσιάστηκαν ανάλογα περιστατικά. Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ), με αφορμή τις υψηλές θερμοκρασίες, που παρουσιάστηκαν κατά το μήνα Μάρτιο.

Το ΙΝΚΑ υπενθυμίζει πως η κατανάλωση "ανωνύμου" παγωτού από βιοτεχνίες και εργαστήρια ελλοχεύει κινδύνους για την υγεία του καταναλωτή ενώ οι ποινές που επιβάλλονται σε περίπτωση εντοπισμού ακόμα και σοβαρών παραβάσεων δεν αποτρέπουν μια πιθανή επανάληψη.

Ετσι στα "ανώνυμα" προϊόντα την ευθύνη παίρνει ο ίδιος ο καταναλωτής αφού οι κρατικοί έλεγχοι δεν μπορούν να καλύψουν επαρκώς όλους τους παραγωγούς και τους προμηθευτές.

Σχετικά με τα παιδιά η κατανάλωση παγωτού πρέπει να είναι ελεγχόμενη γιατί τα πρόσθετα, τα κορεσμένα λιπαρά και η καφεΐνη που περιέχει η σοκολάτα των παγωτών μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στον αναπτυσσόμενο παιδικό οργανισμό.

Το ΙΝΚΑ συνιστά να μην καταναλώνεται παγωτό που έχει αποψυχθεί και παραμείνει εκτός ψυγείου πάνω από 30 λεπτά ακόμα και εάν έχει ξανακαταψυχθεί. Αυτό μπορεί να γίνει αντιληπτό ως εξής: τα παγωτά που έλιωσαν και ξαναμπήκαν στην κατάψυξη έχουν ελλατωθεί ως προς τον όγκο τους και παρουσιάζουν κενά στη συσκευασία τους.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.