σκωληκοειδιτιδα συμπτωματα | αποξεση μετα απο αποβολη | μυλη κυηση | πονος στον ωλενιο εκτεινων μυ του χεριου

Γρανίτα: Δροσιστική και light


Τα παγωτά αποτελούν μία από τις πιο δροσιστικές αλλά και γλυκές απολαύσεις του καλοκαιριού. Ομως η υψηλή θερμιδική τους αξία συχνά μας προβληματίζει.

Η γρανίτα αποτελεί την απάντηση για ένα δροσιστικό επιδόρπιο με σχετικά χαμηλές θερμίδες, σε σχέση με το παγωτό. Ενώ λοιπόν τα 100γρ παγωτό συχνά ξεπερνούν και τις 300 θερμίδες, στη γρανίτα τα 100γρ δεν ξεπερνούν τις 100 θερμίδες. Επίσης υπάρχει και το παγωτό γρανίτα ή το σορμπέ, τα οποία είναι επίσης πολύ δροσιστικά και παράλληλα έχουν χαμηλές θερμίδες. Οι θερμίδες της γρανίτας προέρχονται κυρίως από ζάχαρη, ενώ δεν περιέχει λιπαρά ή χοληστερόλη.

Μερικά παγωτά γρανίτα ή σορμπέ μπορεί να περιέχουν και γάλα, αλλά και πάλι οι θερμίδες είναι πολύ λιγότερες σε σχέση με τα παγωτά που μπορεί να περιέχουν και αυγό και κρέμα γάλακτος. Στην απογευματινή καλοκαιρινή έξοδο λοιπόν, είτε στην Αθήνα, είτε στο νησί, αντί παγωτού επιλέξτε μία παγωμένη γρανίτα ή ένα παγωτό σορμπέ. Θα σας δροσίσει με περιορισμένες θερμίδες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.