ανατομια κοιλιας | τι ειναι η φθοριωση | fenomeno raynaud | πνευμονια χωρις πυρετο | Ελκος δωδεκακτυλου

Το εμφιαλωμένο νερό χρειάζεται προσοχήΤο εμφιαλωμένο νερό, επειδή είναι συσκευασμένο, δε σημαίνει ότι είναι και αποστειρωμένο, τόνισε, στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρίας Μικροβιολογίας, ο Δρ. Fred Rosenberg από το πανεπιστήμιο California Lutheran University.

"Υπάρχει η λανθασμένη εντύπωση" πρόσθεσε ο Δρ. Rosenberg "ότι το εμφιαλωμένο νερό είναι απαλλαγμένο από μικρόβια. Ωστόσο δεν είναι η καλύτερη ιδέα να αφήνει κάποιος ένα μπουκάλι νερό, το οποίο έχει ήδη ανοίξει, σε ζεστό μέρος, καθώς ευνοείται η ανάπτυξη μικροοργανισμών".

Ενώ δεν έχουν αναφερθεί επικίνδυνα περιστατικά που σχετίζονται με την κατανάλωση μολυσμένου εμφιαλωμένου νερού, υπάρχει η πιθανότητα το μικροβιακό φορτίο ενός τέτοιου νερού να προκαλέσει προβλήματα σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Τα βακτήρια στο εμφιαλωμένο νερό μπορεί να προέρχονται από την πηγή του νερού ή να προέλθουν από τη διαδικασία εμφιάλωσης.

Στις ΗΠΑ, όπως τόνισε ο Δρ. Rosenberg, τα εμφιαλωμένα νερά δεν ελέγχονται για την ύπαρξη ψευδομονάδων (Pseudomonas aeruginosa), που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα, και αποτελούν δείκτη μόλυνσης, κατά την εμφιάλωση.

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) υποστηρίζει ότι τέτοιες αναλύσεις κοστίζουν πολύ, αλλά στην Ευρώπη και τον Καναδά γίνονται έλεγχοι για ψευδομονάδες στο εμφιαλωμένο νερό.

Τα γυάλινα μπουκάλια που χρησιμοποιούνται για νερό ευνοούν λιγότερο την ανάπτυξη μικροοργανισμών, σε σχέση με τα πλαστικά, ενώ το μικρόβιο της χολέρας μπορεί να επιζήσει στο απλό νερό, ενώ στο ανθρακούχο δεν επιζεί περισσότερο από μία ημέρα.

Ο Δρ. Rosenberg τόνισε επίσης ότι εφόσον υπάρχουν οι πιθανότητες να προκληθούν προβλήματα υγείας από το εμφιαλωμένο νερό, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και οι αναλύσεις θα πρέπει να γίνονται με πιο αυστηρά κριτήρια.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.