καρδιογραφημα τι ειναι | κακαο και χοληστερινη | kourkoumas | αμφεταμινεσ σε φαρμακα εικονες | kcal θερμιδες

Σοβαρές οι επιπτώσεις των κατάγματων της περιοχής του ισχίουΤα κατάγματα της περιοχής του ισχίου, που πλήττουν ιδιαίτερα τις γυναίκες, λόγω της μετεμμηνοπαυσιακής οστεοπόρωσης, αποτελούν ένα από τα σοβαρότερα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι μόνο φέτος 17.000 άτομα άνω των 65 ετών θα εμφανίσουν περιτροχαντήρια κατάγματα.

Στο συνολικό κόστος αντιμετώπισης των καταγμάτων αυτών συμπεριλαμβάνεται η νοσηλεία στο νοσοκομείο, τα υλικά οστεοσύνθεσης, η φυσικοθεραπεία, η συμπαράσταση και φροντίδα από εκπαιδευμένα άτομα που, για το πρώτο δίμηνο μετά την εγχείρηση, φθάνει τα 2.000.000 δραχμές.

Το κόστος αυτό αυξάνεται σημαντικά σε περιπτώσεις επιπλοκών και συνέχισης της φροντίδας στα άτομα αυτά και αγγίζει με τους πιο συντηρητικούς υπολογισμούς τα 4.000.000 δραχμές το χρόνο.

Η παρατήρηση της προοδευτικής αύξησης της συχνότητας των καταγμάτων του ισχίου έστρεψε τους ερευνητές στη μελέτη του φαινομένου για την ανεύρεση των αιτίων και την ερμηνεία των μηχανισμών δράσης στην πρόκληση των καταγμάτων αυτών.

Η μείωση της οστικής μάζας, που ενοχοποιείται για την πρόκληση των καταγμάτων, οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, ο καθένας από τους οποίους με δικό του μηχανισμό επηρεάζει την αύξηση ή τη μείωση της αντοχής του οστού, όπως προκύπτει από μελέτη ομάδας επιστημόνων του «Βενιζέλειου» νοσοκομείου Κρήτης.

Η μελέτη αυτή θα παρουσιαστεί στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διπλωματούχων Νοσηλευτών Χειρουργείου, οι εργασίες του οποίου άρχισαν σήμερα Παρασκευή 5 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 7 Οκτωβρίου.

Οι παράγοντες, που επηρεάζουν την απώλεια της οστικής μάζας και κατά συνέπεια προκαλούν τα κατάγματα, είναι το γήρας, το αυξημένο βάρος, η μείωση της δραστηριότητας και η καθιστική ζωή, η ανεπάρκεια του καρδιαγγειακού συστήματος, η μη καλή απορρόφηση κύριων συστατικών ουσιών με την τροφή, όπως ασβέστιο, φώσφορος, πρωτε`ί`νες, ο σακχαρώδης διαβήτης, οι νευρομυ`ι`κές διαταραχές και η δυσλειτουργία του ουροποιητικού συστήματος.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.