Πληγες στην μυτη | ποια σιροπια ειναι βλεννολιτικα | νοσηματα ανωτερου συστήματος

Κύτταρο κλειδί κατά των αυτοάνοσων νοσημάτωνΑμερικανοί ερευνητές ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν για πρώτη φορά πώς ο οργανισμός δημιουργεί έναν εξειδικευμένο τύπο κυττάρου, που παίζει ρόλο κλειδί στο να εμποδίζει το ανοσοποιητικό μας σύστημα να στρέφεται κατά των υγιών κυττάρων του οργανισμού μας.

Το ευρήματα των επιστημόνων μπορεί να συμβάλουν στην ανάπτυξη νέων θεραπειών για διαταραχές που προκαλούνται από το ίδιο το ανοσοποιητικό σύστημα, όπως ο λύκος, η αρθρίτιδα και ο διαβήτης, σύμφωνα με επιστήμονες του ινστιτούτου Ουίσταρ στη Φιλαδέλφεια.

Στις ασθένειες αυτές τα κύτταρα του οργανισμού δέχονται επίθεση από κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος που φυσιολογικά πρέπει να αποκρούουν μολυσματικούς παράγοντες όπως ιοί και βακτήρια.

Οι ερευνητές τόνισαν ότι το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού παράγει "ρυθμιστικά κύτταρα Τ" που είναι πολύ σημαντικά στο να εμποδίσουν τον οργανισμό να αυτοκαταστρέφεται. Πρόσθεσαν ότι αυτά τα ρυθμιστικά κύτταρα Τ είναι πλήρως συντονισμένα προς την αναγνώριση των πρωτεϊνών του οργανισμού και ότι η αποτυχία να σχηματιστεί μια πλήρης σειρά των κυττάρων αυτών, μπορεί να είναι κύριος παράγοντας στην ανάπτυξη των αυτοάνοσων νοσημάτων.

Τα ευρήματα, που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση "Φύση Ανοσολογίας" υποδεικνύουν ότι η παρασκευή διαφορετικών τύπων των κυττάρων Τ στο εργαστήριο, μπορεί να αποτελέσει μελλοντική στρατηγική στην αντιμετώπιση τέτοιων νόσων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.