ασπιρινη παρενεργειες | Τι ειναι αιμοθωρακας | εσω λαγονια | παρκινσον φυσικοθεραπεια | ινσουλινωμα θεραπεια

Ραχιτικά τα παιδιά στο Αφγανιστάν λόγω έλλειψης τροφής και νερούΤο 40%-50% των παιδιών στο Αφγανιστάν είναι ραχιτικά κάτι που υποδηλώνει "μια χρόνια έλλειψη τροφής", ανακοίνωσε από τη Γενεύη ο Δρ Αγκοστίνο Παγκανίνι, σύμβουλος της UNICEF σε θέματα υγείας. Ελλειψη τροφής παρουσιάζεται στο Αφγανιστάν εδώ και είκοσι χρόνια αλλά τα τελευταία χρόνια έχει επιδεινωθεί όχι μόνο λόγω του πολέμου αλλά και λόγω της μεγάλης λειψυδρίας.

Ενας άλλος λόγος αυτής της αύξησης της εμφάνισης ραχιτικών παιδιών είναι η κακή διατροφή τους. Σημειώνεται ότι το 8% των παιδιών τρέφονται ελλιπώς. Οι άνθρωποι που ο Δρ Παγκανίνι συνάντησε στο βόρειο μέρος της χώρας, που έχει πληγεί περισσότερο από την ξηρασία, του είπαν ότι δεν έχουν πλέον ζώα και ότι τρέφονται μόνο με ψωμί και με τσάι.

"Θεωρώ ότι το μέλλον είναι σκοτεινό γιατί χωρίς ειρήνη, δεν μπορεί να υπάρξει πραγματικά επίλυση του προβλήματος και απ' ότι φαίνεται η ειρήνη δεν βρίσκεται στη γωνία του δρόμου", πρόσθεσε ο Δρ Παγκανίνι που επισήμανε ότι άρχισαν ήδη και νέες μετακινήσεις πληθυσμού προς το νότο με την ελπίδα εύρεσης τροφής.

"Μέχρι τώρα δεν βλέπουμε στο Αφγανιστάν να πεθαίνουν οι άνθρωποι κατά χιλιάδες, λόγω των μηχανισμών αλληλεγγύης της αφγανικής κοινωνίας, αλλά μια μαζική καταστροφή ενδέχεται να βρίσκεται προ των πυλών", επισήμανε ο ίδιος.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.