η βουβωνοκηλη μπορει να κανει κακο στον προστατη αν δεν γινει χειρουργειο αμεσα

Μέτρα κατά της Ελλάδας από την Ε.Ε. για την ποιότητα του νερούΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να λάβει μέτρα κατά της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιρλανδίας, του Λουξεμβούργου, του Βελγίου, της Ισπανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου για μη συμμόρφωση με τη νομοθεσία της ΕΕ που διέπει την ποιότητα του νερού.

Η νομοθεσία αυτή συνίσταται στις Οδηγίες που διέπουν τα επιφανειακά ύδατα, τα ύδατα κολυμβήσεως, το πόσιμο νερό, τα ύδατα οστρακοκαλλιεργειών, τα αστικά λύματα και τη νιτρορρύπανση.

Σε ό,τι αφορά ειδικά την Ελλάδα, η Επιτροπή έλαβε δύο αποφάσεις για την παραπομπή της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δυνάμει του άρθρου 226 της Συνθήκης ΕΚ. Η πρώτη απόφαση αφορά τη μη συμμόρφωση της Ελλάδας με την προθεσμία (1998) σχετικά με την εγκατάσταση μονάδων τριτογενούς επεξεργασίας (προωθημένη επεξεργασία για τον καθαρισμό των λυμάτων) για την περιοχή της Ελευσίνας.

Η δεύτερη απόφαση αφορά την ανεπαρκή επεξεργασία των λυμάτων στην Αθήνα. Η πόλη θα εφοδιαστεί τελικά με μεγάλη νέα μονάδα επεξεργασίας στην Ψυττάλεια (ικανής να επεξεργαστεί τα λύματα πέντε εκατομμυρίων ατόμων).

Ωστόσο, τα αυστηρότερα μέτρα επεξεργασίας των λυμάτων που απαιτούνται για την προστασία των υδάτων υποδοχής του Σαρωνικού Κόλπου, δεν θα αρχίσουν να υλοποιούνται πριν από τα τέλη του 2002.

Από πρόσφατες μελέτες προκύπτει ότι τα συγκεκριμένα ύδατα είναι ευτροφικά, δηλαδή παρουσιάζουν ραγδαία αύξηση των φωτοσυνθετικών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων των φυκών, καθώς και πτώση των επιπέδων οξυγόνου, δεδομένου ότι οι αναερόβιοι οργανισμοί αποικοδομούν τα νεκρά φύκη.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.