Επιστροφή ελπίδας στα σχολεία του Αφγανιστάν

Μαζικά επιστρέφουν τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, στα σχολεία του Αφγανιστάν, ανακοίνωσε η UNICEF. Περίπου 1,25 εκατομμύρια παιδιά φοιτούν από το Μάρτιο σε σχολεία σε 20 επαρχίες (δύο τρίτα της χώρας), κάτω από την εποπτεία της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και του αφγανικού υπουργείου Παιδείας.

Οπως τόνισε ο εκπρόσωπος της UNICEF στο Αφγανιστάν, αν η ίδια τάση επιστροφής στα σχολεία σημειωθεί και στην υπόλοιπη χώρα, ο τελικός αριθμός των μαθητών θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 30% των παιδιών που επέστρεψαν στα σχολεία είναι κορίτσια.

Ακόμα και στην υπερσυντηρητική επαρχία Κανταχάρ όπου παλαιότερα ο αριθμός των μαθητριών ήταν αμελητέος, σήμερα φτάνει το 10% των παιδιών που πηγαίνουν σχολείο.

Η οργάνωση πάντως κάνει έκκληση για επιπλέον βοήθεια 57 εκατομμυρίων δολαρίων που απαιτούνται για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες στον χώρο της παιδείας, συγκεκριμένα για την εκπαίδευση των διδασκάλων, την αγορά βιβλίων και σχολικών ειδών και τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση