σιροπι για το βηχα | κατεχολαμινεσ νευροβλαστωμα | αντιτετανικος ορος φαρμακια | φλεβοκομβική ταχυκαρδία

Επιστροφή ελπίδας στα σχολεία του ΑφγανιστάνΜαζικά επιστρέφουν τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, στα σχολεία του Αφγανιστάν, ανακοίνωσε η UNICEF. Περίπου 1,25 εκατομμύρια παιδιά φοιτούν από το Μάρτιο σε σχολεία σε 20 επαρχίες (δύο τρίτα της χώρας), κάτω από την εποπτεία της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και του αφγανικού υπουργείου Παιδείας.

Οπως τόνισε ο εκπρόσωπος της UNICEF στο Αφγανιστάν, αν η ίδια τάση επιστροφής στα σχολεία σημειωθεί και στην υπόλοιπη χώρα, ο τελικός αριθμός των μαθητών θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 30% των παιδιών που επέστρεψαν στα σχολεία είναι κορίτσια.

Ακόμα και στην υπερσυντηρητική επαρχία Κανταχάρ όπου παλαιότερα ο αριθμός των μαθητριών ήταν αμελητέος, σήμερα φτάνει το 10% των παιδιών που πηγαίνουν σχολείο.

Η οργάνωση πάντως κάνει έκκληση για επιπλέον βοήθεια 57 εκατομμυρίων δολαρίων που απαιτούνται για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες στον χώρο της παιδείας, συγκεκριμένα για την εκπαίδευση των διδασκάλων, την αγορά βιβλίων και σχολικών ειδών και τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.