μοναδα μετρησης θερμιδων | αποξεση μήτρας | διακοπη κυησης με φαρμακα | Λορδωση πως διορθωνεται?

Στην Ελλάδα η γυναίκα σύμβολο του ΑφγανιστάνΗ γυναίκα που κατά πολλούς τρόπους αποτελεί σύμβολο του αγώνα των γυναικών του Αφγανιστάν για τα ανθρώπινα δικαιώματά τους, βρίσκεται στην Ελλάδα για επίσκεψη πέντε ημερών. Η Δρ Σίμα Σαμάρ, παρά τις συνεχείς απειλές κατά της ασφάλειάς της και αψηφώντας τα διατάγματα των Ταλιμπάν τα οποία στερούσαν από τις γυναίκες και τα κορίτσια τα θεμελιώδη δικαιώματά τους στην εκπαίδευση, απασχόληση, μετακίνηση και περίθαλψη, ήδη από το 1989, ίδρυσε και συντόνισε σχολεία για κορίτσια και γυναίκες καθώς και κλινικές σε πολλές περιφέρειες του Αφγανιστάν και κατασκηνώσεις προσφύγων στην Κουέτα του Πακιστάν.

Είναι αντιπρόεδρος της μεταβατικής κυβέρνησης του Αφγανιστάν και υπουργός Γυναικείων Υποθέσεων, και μια από τις τρεις γυναίκες σε υπουργική θέση στο 30μελές Υπουργικό Συμβούλιο.

Οπως δήλωσε η κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου, η επιτυχία των προσπαθειών της για την ανακούφιση του πόνου των γυναικών του Αφγανιστάν και την είσοδό τους στον πολιτικό στίβο, θα είναι επιτυχία για όλες μας.

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας κ. Μπέκου, δήλωσε ότι η φιλοξενία της στη χώρα μας σηματοδοτεί την αμετακίνητη θέλησή μας να συμβάλουμε στον αγώνα της και τον αγώνα των Αφγανών γυναικών για την προστασία των θεμελιωδών τους δικαιωμάτων με την έκφραση της ουσιαστικής μας αλληλεγγύης σε όλα τα επίπεδα.

Κατά την επίσκεψή της στην Ελλάδα η κ. Σαμάρ θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με γυναίκες-μέλη γυναικείων οργανώσεων καθώς και με προσωπικότητες της πολιτικής ζωής της χώρα.

Θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών, κ. Γ. Παπανδρέου και τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Κ. Σκανδαλίδη. Υπάρχει ενδεχόμενο συνάντησής της και με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κωστή Στεφανόπουλο. Θα κάνει αρκετές εμφανίσεις στην τηλεόραση για να περιγράψει την κατάσταση στη χώρα της και την αναγκαιότητα της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.