ηπατιτιδα συμπτωματα τρανσαμινασες | αιμορραγια πεπτικου συμπτωματα | 1000 θερμιδες ποσα κιλα ειναι

Το κάπνισμα εχθρός της ομορφιάςΤο κάπνισμα εκτός των σοβαρών επιπτώσεων που έχει στην υγεία, όπως ο καρκίνος του πνεύμονα, φαίνεται ότι επιδρά αρνητικά και στην ομορφιά του προσώπου. Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν, ότι η βλαβερή αυτή συνήθεια προκαλεί την εμφάνιση ρυτίδων στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα οι καπνιστές να δείχνουν πιο γερασμένοι. Βρετανοί ερευνητές μάλιστα πιστεύουν ότι ανακάλυψαν και την αιτία αυτού του φαινομένου και ισχυρίζονται ότι και μόνο από το πρόσωπο κάποιου μπορούν να συμπεράνουν εάν είναι καπνιστής ή όχι. Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο έγκυρο περιοδικό "Lancet", από τον καθηγητή δερματολογίας κ. Antony Young, αναφέρεται ότι το κάπνισμα ενεργοποιεί γονίδιο, το οποίο είναι υπεύθυνο για ένα ένζυμο του δέρματος που διασπά το κολλαγόνο.

Το κολλαγόνο είναι η βασική δομική πρωτεΐνη του δέρματος. Είναι η κύρια αιτία, μαζί με τη σωστή ενυδάτωση, που το δέρμα διατηρείται ελαστικό. Όταν το κολλαγόνο αρχίζει και αποδομείται το δέρμα αρχίζει και παρουσιάζει ρυτίδες, οι οποίες γίνονται πιο ορατές στο πρόσωπο.

Ο κ. Young και οι συνεργάτες του από το Πανεπιστήμιο "Guy's, Kings και St Thomas" στο Λονδίνο, μέτρησαν τις συγκεντρώσεις του γονιδίου ΜΜΡ-1, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη διάσπαση του κολλαγόνου. Μελέτησαν το δέρμα 14 καπνιστών και 14 μη καπνιστών και βρήκαν ότι γονίδιο βρίσκεται σε σημαντικά πιο μεγάλες συγκεντρώσεις στους καπνιστές.

Ο κ. Young ισχυρίζεται ότι αυτή είναι μια πρώτη ένδειξη του λόγου, εξαιτίας του οποίου, το δέρμα των καπνιστών είναι πιο ρυτιδωμένο και έχει μια πιο γκρίζα χροιά. Μάλιστα επισημαίνει ότι οι αλλοιώσεις είναι τόσο έντονες, ώστε ο καπνιστής ξεχωρίζει από τον μη καπνιστή από την εμφάνιση του προσώπου του και μόνο. Επίσης προειδοποιεί ότι και η υπεριώδης ακτινοβολία, προκαλεί στο δέρμα παρόμοια αποτελέσματα με το κάπνισμα.

Η κ. Amanda Sandford, διευθύντρια έρευνας στο ίδρυμα "Action on Smoking and Health", δήλωσε ότι ελπίζει ότι το αποτέλεσμα της έρευνας θα χρησιμεύσει σαν προειδοποίηση ειδικά για τους νέους καπνιστές.

"Είναι ειρωνικό", είπε η κ. Sandford, "εάν σκεφθεί κανείς ότι, οι περισσότεροι έφηβοι ξεκινούν το κάπνισμα για να δείχνουν πιο ώριμοι και τελικά φθάνουν σε μια ηλικία, όπου πρέπει να το σταματήσουν, γιατί τους γερνάει".

Και κατέληξε: "Η καλύτερη θεραπεία ομορφιάς - και μάλιστα με διαφορά - είναι η διακοπή του καπνίσματος".

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.