ικτεροσ αποφρακτικοσ | λεμφωμα στομαχου | υπαρχουν θεραπιες για κλειστη σαλπιγγα

Πρόβλημα ο χρόνος επώασης της νόσου των τρελλών αγελάδωνΗ διάρκεια επώασης της νέας μορφής της νόσου Κρόιτζφελντ-Γιάκομπ (nvMCJ) μπορεί να είναι 10 με 16 χρόνια και το γεγονός αυτό, κάνει ακόμα πιο δύσκολη την αντιμετώπιση της νόσου. Αυτό ανακοίνωσε ο καθηγητής Ρόι Αντερσον, ειδικός για τη νόσο των τρελλών αγελάδων, ο οποίος βασίστηκε σε έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Οπως ανέφερε ο κ. Αντερσον, το πόρισμα της έρευνας που αφορούσε το θάνατο πέντε ατόμων από το Κένιμπρο, στην κεντρική Αγγλία, αναφέρει ότι οι θάνατοι αυτοί, σχετίζονται με τον τρόπο με τον οποίο οι κρεοπώλες της περιοχής χειρίστηκαν το κρέας.

Οι υγειονομικές αρχές κατέληξαν σε μια "πολύ αποδεκτή εξήγηση": Οι κρεοπώλες πρέπει να έπιασαν το κρέας που προοριζόταν για κατανάλωση ή με γυμνά χέρια ή με μαχαίρια, που έφεραν ίχνη από μυαλά βοοειδούς. Σε αυτά τα ίχνη θα πρέπει να υπήρχε η πρωτεΐνη prion, που είναι ο μολυσματικός παράγοντας της νόσου.

Σύμφωνα με τον κ. Αντερσον, από τη δεκαετία του 1970, η επαφή με γυμνά χέρια μυαλών στα κρεοπωλεία είναι κάτι εξαιρετικά σπάνιο. Δυστυχώς, ένας ή δύο κρεοπώλες συνέχισαν να αφαιρούν οι ίδιοι τα μυαλά από τα ζώα που είχαν σφαγεί, κάτι που προκάλεσε κίνδυνο διασταυρωμένης μόλυνσης.

Και ο ερευνητής κατέληξε: "Η περίοδος επώασης είναι πολύ μακρά και αυτό είναι απογοητευτικό. Η εξάπλωση της επιδημίας θα περιοριζόταν στο ήμισυ, αν η διάρκεια επώασης της νόσου ήταν μικρότερη".

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.