κυστη στο δοντι | βραχιολάκι ναυτίας | ishiaka mwra kai perpatima | υγρα στην κοιλιακη χωρα | κολακειες

ΜΙΚΡΟΚΥΤΤΑΡΙΚΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ


Αντιπροσωπεύει το 20% στο σύνολο των κακόηθων νεοπλασμάτων του πνεύμονα και παρουσιάζει ιδιαίτερα βιολογικά χαρακτηριστικά που τον διαχωρίζουν από τους υπόλοιπους όγκους. Για αυτό το λόγο στην πράξη ο καρκίνος του πνεύμονα διακρίνεται στον μικροκυτταρικό και τον μη μικροκυτταρικό (που περιλαμβάνει όλους τους άλλους ιστολογικούς τύπους).

Ο μικροκυτταρικός καρκίνος του πνεύμονα συνήθως εμφανίζεται σε κεντρικότερες περιοχές του πνεύμονα, έχει μεγάλες διαστάσεις ήδη κατά τη στιγμή της διάγνωσης, δίνοντας εκτεταμένες λεμφαδενικές μεταστάσεις στο μεσοθωράκιο αλλά και σε απόμακρες περιοχές. Τα κύτταρα του όγκου πολύ συχνά εκκρίνουν ουσίες με ενδοκρινική δράση, προκαλώντας συχνά την εμφάνιση παρανεοπλασματικών συνδρόμων.

Επειδή σε περισσότερο από το 95% των περιπτώσεων η νόσος είναι εκτεταμένη κατά τη στιγμή της αρχικής διάγνωσης, οι δυνατότητες χειρουργικής παρέμβασης είναι περιορισμένες και η νόσος αντιμετωπίζεται με συνδυασμένη χημειο/ακτινοθεραπεία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.