ομορφα μυστικα ομορφιας | στιγμα στο αιμα | άντιβιωση για θλαση | πνευμονια | χλαμυδια γατας | μεσοθηλίωμα

Το άγχος αυξάνει την κούραση των ματιών απο την οθόνη του PCΑρκετοί είναι οι άνθρωποι που παραπονιούνται για προβλήματα στα μάτια τους μετά από πολλές ώρες δουλειάς μπροστά από μία οθόνη υπολογιστή. Ερευνα που έγινε στην Ιταλία, από το Πανεπιστήμιο του Sassari, έδειξε ότι δεν κουράζει τα μάτια μόνο η οθόνη του υπολογιστή αλλά και άλλες παράμετροι όπως οι εργασιακές σχέσεις του συγκεκριμένου ατόμου, καθώς και η ψυχολογική του κατάσταση.

Οι ερευνητές εξέτασαν περισσότερους από 200 τραπεζικούς υπαλλήλους, οι οποίοι συμπλήρωσαν τρία ερωτηματολόγια σχετικά με το άγχος την ώρα της δουλειάς, τις συνθήκες εργασίας και την ύπαρξη ή όχι οπτικών ενοχλημάτων, ως αποτέλεσμα της ενασχόλησης τους με τα κομπιούτερς. Όλοι οι υπάλληλοι μοιράζονταν τον ίδιο εργασιακό χώρο και κανείς τους δεν είχε ιστορικό προβλημάτων με τα μάτια του.

Αποτελέσματα

Το αποτέλεσμα ήταν η διαπίστωση ότι το 1/3 έπασχε από ασθενωπία, τρεις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα και το 13% είχε συμπτώματα κάθε ημέρα. Η ασθενωπία έιναι μια κατάσταση, κατά την οποία τα μάτια παρουσιάζουν κνησμό, πόνο, είναι βαρειά και η όραση παρουσιάζεται θολή ή διπλή μετά το τέλος της εργασίας.

Οι ίδιοι ασθενείς που παραπονέθηκαν για την ύπαρξη οπτικών συμπτωμάτων, είχαν προβλήματα και με το εργασιακό άγχος, είχαν την αίσθηση ότι δεν αξιοποιούντο οι ικανότητες τους και δεν είχαν υποστήριξη από το περιβάλον τους. Παρουσίαζαν ακόμη πρόβλημα αυτοεκτίμησης. Έτσι το αποτέλεσμα ήταν ότι δεν αντλούσαν ικανοποίηση από τη δουλειά τους.

Αντίθετα, αυτοί που ήταν ικανοποιημένοι με τη δουλειά τους, είχαν κατά 30% μικρότερη πιθανότητα να αναφέρουν οπτικά συμπτώματα. Η οπτική συμπτωματολογία επιδεινωνόταν από το θόρυβο και τον καπνό που υπήρχε στο περιβάλον, αλλά όχι από το φωτισμό.

"Είναι γνωστό ότι το εργασιακό άγχος μπορεί να προκαλέσει και συναισθηματικά και σωματικά προβλήματα. Τα συχνά παράπονα για τη χρησιμοποίηση των ηλεκτρονικών υπολογιστών στο χώρο της εργασίας είναι ανάλογα με τις απαιτήσεις της δουλειάς, καθώς και με τα παράπονα για το εργασιακό περιβάλον" δήλωσε ο ερευνητής δρ Francisco Mocci.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο " journal Occupational and Environmental Medicin"

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.