σφηνοειδής κόλπος | στιγμα μεσογειακης αναιμιας | σχιζοφρενεια χωρισ φαρμακα | κοπρανα επιπλεουν

Το χρώμα της γονιμότηταςΤο λυκοπένιο, η βασική αντιοξειδωτική ουσία της τομάτας, στο οποία οφείλεται και το κόκκινο χρώμα της, εκτός από τις ήδη γνωστές αντικαρκινικές του ιδιότητες, βρέθηκε ότι βοηθάει και τους άνδρες που πάσχουν από χρόνια προβλήματα γονιμότητας. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν επιστήμονες από το All India Institute of Medical Sciences στο Νέο Δελχί στην Ινδία. Το λυκοπένιο αποτελεί μία από τις βασικότερες αντιοξειδωτικές ουσίες του οργανισμού μας, μια και αντιπροσωπεύει το 50% των αντιοξειδωτικών ουσιών του ανθρώπινου σώματος. Βρίσκεται σε μεγάλη συγκέντρωση, στον προστάτη και στους όρχεις. .

Τριάντα άνδρες, ηλικίας 23-45 με προβλήματα γονιμότητας, πήραν μέρος στη μελέτη αυτή. Οι άνδρες αυτοί είχαν προβλήματαγονιμότητας από 1 εώς και 20 έτη. Για τρεις συνεχόμενους μήνες έλαβαν 2 mg λυκοπένιο, δύο φορές την ημέρα.

Το 67% των ανδρών αυτών σημείωσε βελτίωση στην κατάσταση του σπέρματος, με το 73% να σημειώνει καλύτερη κινητικότητα και το 63% να σημειώνει καλύτερη δομή σπέρματος σε συνάρτηση με τον αριθμό των σπερματοζωαρίων. Μάλιστα υπήρξαν και τρεις περιπτώσεις εγκυμοσύνης μετά την περίοδο της μελέτης αυτής.

Τα προβλήματα γονιμότητας απασχολούν ένα στα πέντε ζευγάρια αναπαραγωγικής ηλικίας στη χώρα μας, ενώ στο δυτικό κόσμο υπολογίζεται ότι στο 1/3 των περιπτώσεων, το αίτιο εντοπίζεται στη γυναίκα, το 1/3 στον άνδρα και το υπόλοιπο 1/3 και στους δύο συντρόφους'.

Η υπογονιμότητα αντανακλά σε πολλές πλευρές της ζωής των ζευγαριών με άσχημες επιδράσεις στο γάμο τους, τις σεξουαλικές σχέσεις τους, την καρριέρα και τις σχέσεις με την οικογένεια ή τον ευρύτερο κύκλο τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που συχετίζει το λυκοπένιο με την αύξηση της γονιμότητας, η συγκεκριμένη ουσία εκτός από το ότι έχει την πιο ισχυρή αντιοξειδωτική δράση από τα γνωστά καροτενοειδή, οι συγκεντρώσεις της ουσίας δεν επηρεάζεται από το κάπνισμα ή την κατανάλωση αλκοόλ.

Εκτός από τις τομάτες, το λυκοπένιο βρίσκεται σε σημαντικές συγκεντρώσεις και στο καρπούζι, τα σταφύλια και ορισμένα είδη οστρακοειδών. Από τις τομάτες η απορρόφηση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη με θερμική επεξεργασία (σάλτσες με βάση την τομάτα).

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.