χαπακια ψυλων | κρετινισμός | εξεταση με θάλλιο παρενεργειες | thinprepthinprep που γινεται | τοξικη αγγειιτιδα

Τι χρώμα προτιμάτε τα καρότα σας;Καρότα χρώματος μωβ θα κυκλοφορήσουν φέτος το καλοκαίρι στη Βρετανική αγορά. Οχι γιατί το μωβ είναι περισσότερο της μόδας, αλλά γιατί, όσο και αν σας φαίνεται παράξενο, αυτό είναι το αυθεντικό χρώμα των καρότων, το οποίο μάλιστα προσδίδει και επιπλέον αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Τα μοβ καρότα εμφανίζονται σε τοιχογραφίες σε Αιγυπτιακούς ναούς του 2000 π.Χ. και έχουν αναγνωριστεί και στον κήπο Αιγύπτιου βασιλιά, τον 8ο αιώνα π.Χ.

Στους Ρωμαϊκούς χρόνους τα καρότα ήταν μοβ ή λευκά και μέχρι το 10ο αιώνα τα μοβ καρότα καλλιεργούνταν στο Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το βόρειο Ιράν. Στην Ευρώπη εισήχθησαν μοβ, λευκά και κίτρινα καρότα το 14ο αιώνα.

Μαύρα, κόκκινα αλλά και πράσινα καρότα καλλιεργούταν μέχρι και το 16ο αιώνα, όταν οι Ολλανδοί για ...πατριωτικούς λόγους επέλεξαν να καλλιεργήσουν την ποικιλία με το πορτοκαλί χρώμα.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι Ολλανδοί χρησιμοποίησαν μία μετάλλαξη από την ποικιλία του κίτρινου καρότου από τη Βόρεια Αφρική, για την παραγωγή των καρότων όπως τα ξέρουμε σήμερα.

Τα μοβ όμως καρότα, φαίνεται ότι εκτός από το ό,τι αποτελούν τα αυθεντικά καρότα, είναι και τα πιο υγιεινά, καθώς περιέχουν ανθοκυανίνες, φυσικές χρωστικές ουσίες με αντιοξειδωτική δράση. Οι παραγωγοί μάλιστα αναφέρουν ότι είναι και πιο γλυκά.

Τα μοβ καρότα, τα οποία στο εσωτερικό είναι πορτοκαλί, προβλέπεται να εμφανιστούν στα ράφια των βρετανικών σούπερ-μάρκετ της αλυσίδας Sainsbury’s, τον προσεχή Ιούλιο.

Μετά λοιπόν τις ροζ τομάτες και την πράσινη κέτσαπ φαίνεται ότι οι Βρετανοί δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα να πειραματίζονται με τα χρώματα που διακοσμούν το ...πιάτο τους.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.