Κίνδυνος υψηλής χοληστερίνης στα υπέρβαρα παιδιά

Οταν το σωματικό βάρος ενός παιδιού αυξάνεται κατά πολύ, πρέπει να γίνεται και εξέταση χοληστερίνης, μια και τα επίπεδά της μπορεί να αυξηθούν. Αυτό ανακοινώθηκε στο 41ο συνέδριο επιδημιολογίας και πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.

Εάν ο δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ), ενός παιδιού αυξηθεί πολύ απότομα και η αύξηση ξεπεράσει το 1 κιλό/τ.μ. τότε υπάρχει πιθανότητα τα επίπεδα της χοληστερίνης να ‘ανέβουν’ κατά 2 μονάδες.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, της απότομης αύξησης βάρους, το παιδί θα πρέπει να κάνει εξέταση χοληστερίνης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα επίπεδα έχουν αυξηθεί.

Η σύσταση για τα παιδιά είναι ότι πρέπει να εξετάζονται για χοληστερίνη, μόνο όταν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό υψηλής χοληστερίνης ή καρδιοπάθειας. Τώρα έρχεται να προστεθεί και ο παράγοντας της αύξησης βάρους.

Με τα ποσοστά της παιδικής παχυσαρκίας, να αυξάνονται ολοένα και περισσότερο, τα παιδιά ίσως θα πρέπει να εξετάζονται και για χοληστερίνη όταν κάνουν τον πρώτο τους βιοχημικό έλεγχο.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση