ακτινολογια και πεσμενα βλεφαρα | μεσογειακη αναιμια πως γινεται μεταγγιση | φυματίωση μετάδοση

Κίνδυνος υψηλής χοληστερίνης στα υπέρβαρα παιδιάΟταν το σωματικό βάρος ενός παιδιού αυξάνεται κατά πολύ, πρέπει να γίνεται και εξέταση χοληστερίνης, μια και τα επίπεδά της μπορεί να αυξηθούν. Αυτό ανακοινώθηκε στο 41ο συνέδριο επιδημιολογίας και πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.

Εάν ο δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ), ενός παιδιού αυξηθεί πολύ απότομα και η αύξηση ξεπεράσει το 1 κιλό/τ.μ. τότε υπάρχει πιθανότητα τα επίπεδα της χοληστερίνης να 'ανέβουν' κατά 2 μονάδες.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, της απότομης αύξησης βάρους, το παιδί θα πρέπει να κάνει εξέταση χοληστερίνης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα επίπεδα έχουν αυξηθεί.

Η σύσταση για τα παιδιά είναι ότι πρέπει να εξετάζονται για χοληστερίνη, μόνο όταν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό υψηλής χοληστερίνης ή καρδιοπάθειας. Τώρα έρχεται να προστεθεί και ο παράγοντας της αύξησης βάρους.

Με τα ποσοστά της παιδικής παχυσαρκίας, να αυξάνονται ολοένα και περισσότερο, τα παιδιά ίσως θα πρέπει να εξετάζονται και για χοληστερίνη όταν κάνουν τον πρώτο τους βιοχημικό έλεγχο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.