μικτη νοσοσ συνδετικου ιστου | αισθησιακη γυναικα | θηλωμα στη γλωσσα | κοτυλη οστο | ασπρες ινες στα κοπρανα

Κίνδυνος εμφάνισης γενετικών ανωμαλιών κοντά σε χωματερέςΟι άνθρωποι οι οποίοι κατοικούν σε περιοχές κοντά σε χωματερές παρουσιάζουν σημαντικά αυξημένο κίνδυνο να αποκτήσουν παιδιά με συγγενείς χρωμοσωμικές ανωμαλίες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης που παρουσιάζονται στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού The Lancet.

Επιστήμονες από το London School of Hygiene and Tropical Medicine, μελέτησαν 250 περιπτώσεις όπου γεννήθηκαν παιδιά με χρωμοσωμικές ανωμαλίες και 2.412 υγιή άτομα σαν ομάδα ελέγχου, που ζούσαν σε 23 περιοχές κοντά σε χωματερή, σε 4 ευρωπαϊκές χώρες.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο κίνδυνος εμφάνισης χρωμοσωμικής ανωμαλίας, ήταν κατά 40% αυξημένος στα άτομα που κατοικούσαν σε περιοχές σε ακτίνα 3 χιλιομέτρων από χωματερή, σε σχέση με τα άτομα που κατοικούσαν σε περιοχές σε ακτίνα μεταξύ τριών με επτά χιλιομέτρων από χωματερή.

Τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα επιβεβαιώνουν τα αποτελέσματα έρευνας του 1998, η οποία είχε δείξει 33% αύξηση στις μη-χρωμοσωμικές ανωμαλίες, όπως οι συγγενείς ανωμαλίες του νευρικού σωλήνα, στις γεννήσεις παιδιών σε περιοχές κοντά στις χωματερές.

Μία περσινή βρετανική έρευνα είχε επίσης δείξει 7% αύξηση σε όλες τις γενετικές ανωμαλίες για τις οικογένειες που ζούσαν σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων από χωματερή.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.