που βρισκεται το λαγωνειο οστο | διαρεια τσαι του βουνου | παραγωγη οιστρογων μετα τα 45 | H δερματοφυτίαση

Αντιδράσεις Φαρμακοποιών για τα κλειστά επαγγέλματαΟι προτάσεις του ΚΕΠΕ για τα κλειστά επαγγέλματα, αν υιοθετηθούν από την κυβέρνηση, θα πλήξουν ανεπανόρθωτα τον κλάδο των Φαρμακοποιών και θα δημιουργήσουν τεράστια αναστάτωση στον ευαίσθητο χώρο του φαρμάκου. Αυτά τόνισε, μεταξύ των άλλων, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Δημήτριος Βαγιωνάς, σε συνέντευξη τύπου, που έδωσε με αφορμή την δημοσιοποίηση της μελέτης ΚΕΠΕ για τα αποκαλούμενα «κλειστά» επαγγέλματα.

Ο κ. Βαγιωνάς επεσήμανε ότι το επάγγελμα του Φαρμακοποιού δεν είναι κλειστό, αφού ασκείται στην Ελλάδα υπό προϋποθέσεις και προδιαγραφές. Στην Ελλάδα, είπε, αναλογούν μόνο 1.100 κάτοικοι ανά φαρμακείο την στιγμή που στην Ευρώπη η μέση αναλογία είναι πάνω από 3.600 κατοίκους. Ο αριθμός αυτός των φαρμακείων εξασφαλίζει άνετη πρόσβαση των πολιτών στις φαρμακευτικές υπηρεσίες και μεγάλη ελευθερία επιλογής φαρμακείου.

Επιπλέον την τελευταία τριετία έχουν ανοίξει στην Ελληνική επικράτεια περισσότερα από 450 φαρμακεία. Γεγονός που αποδεικνύει ότι το φαρμακευτικό επάγγελμα δεν μπορεί κανείς να το κατατάξει στην κατηγορία των «κλειστών».

Αναφερόμενος στη μελέτη του ΚΕΠΕ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου είπε, ότι βρίθει ανακριβειών και λανθασμένων στοιχείων, αλλά και χαρακτηρίζεται από προχειρότητα και άγνοια της πραγματικότητας. Κάνοντας κριτική ανάλυση επί μέρους κύριων σημείων της μελέτης του ΚΕΠΕ ο κ. Βαγιωνάς επεσήμανε τα εξής:

- Ανταγωνισμός τιμών στο φάρμακο δεν υφίσταται πουθενά στην Ευρώπη. Θα αποτελούσε αρνητική διεθνή πρωτοτυπία να υπάρξει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα.

- Το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών στην Ελλάδα (24,9% είναι το χαμηλότερο στην Ευρώπη και όχι από τα υψηλότερα, όπως αναφέρεται στην έκθεση του ΚΕΠΕ.

- Τα Ταμεία δεν έχουν λάβει ούτε μια δραχμή από τον προϋπολογισμό σε αντικατάσταση των επιβαρύνσεων από το 1998, όπως αναφέρεται στην μελέτη του ΚΕΠΕ. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο στο ΤΣΑΥ οφείλονται πάνω από 30 δισ.

Ο κ. Βαγιωνάς αναφέρθηκε επίσης:

- Στην πιθανότητα θεσμοθέτησης εκπτώσεων, πράγμα που αν συμβεί, όπως είπε θα οδηγήσει, μεταξύ των άλλων, στην δημιουργία κυκλωμάτων κατευθυνόμενης συνταγογράφησης και στην αύξηση των δαπανών για φάρμακα.

- Στα στρατιωτικά φαρμακεία (όπου η κάθε συνταγή είναι 4 φορές ακριβότερη από μία συνταγή).

- Στην σπατάλη στα νοσοκομεία.

- Στο αμαρτωλό αδιαφανές σύστημα διακίνησης ακριβών φαρμάκων μέσω νοσοκομείων για εξωτερικούς ασθενείς για δήθεν άπορους και για οικονομικούς μετανάστες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.