ΙΚΑ: Κλειστά τα ιατρεία για ένα μήνα

Κλειστά θα παραμείνουν τα ιατρεία του ΙΚΑ από τις 11 Ιουνίου μέχρι τις 6 Ιουλίου εξαιτίας των πανελλαδικών απεργιακών κινητοποιήσεων που εξήγγειλαν οι γιατροί του ασφαλιστικού φορέα. Οι γιατροί του ΙΚΑ διαμαρτύρονται για το σχέδιο νόμου που προωθεί το υπουργείο Υγείας για την πρωτοβάθμια περίθαλψη και τον Οργανισμό Διαχείρισης Πόρων Υγείας (ΟΔΙΠΥ), υποστηρίζοντας ότι επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο η περίθαλψη στο ΙΚΑ, διότι θα υπαχθούν σ’ αυτό 4 εκατ. Έλληνες που είναι ασφαλισμένοι σε άλλα ταμεία, χωρίς υποδομή και μόνο με “αλλαγή ταμπέλας”.

Κατά την πραγματοποίηση των τεσσάρων επαναλαμβανόμενων πενθήμερων απεργιών κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά από το προσωπικό ασφαλείας που θα ορίσει ο σύλλογος.

Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι στάσεις εργασίας από τις 8π.μ έως τις 11π.μ. μέχρι και την Παρασκευή, από τους εργαζόμενους στα Δημόσια Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και στις υπηρεσίες πρόνοιας όλης της χώρας. Οι εργαζόμενοι ζητούν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς τους και άμεση πρόσληψη 6000 μόνιμων υπαλλήλων.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση