τρανσαμιναση | στηθαγχη | ασκησεις ενδυναμωσης τετρακεφαλου | αιμαγγειωμα | διαιτα λαχανοσουπα

Φρούτα και λαχανικά σύμμαχοι της υγείαςΑυξάνοντας την ημερήσια κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, προστατεύετε τον οργανισμό σας από πολλά νοσήματα όπως τα καρδιαγγειακά και τον καρκίνο. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην αυξημένη πρόσληψη βιταμίνης C. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από έρευνα δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος το Lancet.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Cambridge στην Αγγλία, μελέτησαν περίπου 20.000 άτομα ηλικίας από 45 έως 79 ετών και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσο αυξάνεται η πρόσληψη βιταμίνης C, από φρούτα και λαχανικά, τόσο μειώνεται ο αριθμό θανάτων από καρδιακά νοσήματα.

Αυξάνοντας την ημερήσια πρόσληψη φρούτων και λαχανικών κατά μόλις 50γρ ημερεσίως, θα ήταν δυνατό να μειωθεί το ποσοστό θνησιμότητας κατά 20%, ανεξάρτητα με την ηλικία, την αρτηριακή πίεση ή τις συνήθειες καπνίσματος.

Η βιταμίνη C ή ασκορβικό οξύ, με την επιστημονική της ονομασία, αποτελεί βασική αντιοξειδωτική ουσία, η οποία ασκεί καρδιοπροστατευτική δράση λόγω του ό,τι προλαμβάνει την οξείδωση της HDL, της 'κακής' χοληστερίνης δηλαδή, που δημιουργεί αρτηριοσκήρυνση.

Επιπλέον η αντιοξειδωτική της δράση καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες που παράγονται στον οργανισμό καθημερινά. Οι ελεύθερες ρίζες κατηγορούνται για την ανάπτυξη πολλών μορφών καρκίνου.

Η βιταμίνη C, εκτός από τα εσπεριδοειδή, που όλοι γνωρίζουμε, βρίσκεται σε σημαντικές ποσότητες στις μπανάνες, στις πατάτες και φυσικά στα πράσινα σκούρα λαχανικά όπως το μπρόκολο και το σπανάκι.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.