φυσικοθεραπεια και νόσος crohn | προλακτινη | εσω λοξος κοιλιακος μυς | πυον στα ουλα | ti einai φλεβικος κομβος

Οι star του σινεμά επηρεάζουν τους εφήβους υπέρ του καπνίσματοςΚαπνίζοντας ο Τζον Τραβόλτα μπορεί να φαίνεται πιο ήρεμος, η Σάρον Στόουν πιο σέξι και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο πιο προκλητικός. Οποιαδήποτε είναι η εντύπωση που οι ηθοποιοί δίνουν, μέσω των χαρακτήρων που υποδύονται στους ρόλους τους, η επιρροή που ασκούν στους έφηβους είναι μεγάλη, κάνοντας το κάπνισμα πράγματι επιθυμητό, ανακοίνωσαν αμερικανοί ερευνητές.

"Εάν σ'έναν έφηβο αρέσει ένας κινηματογραφικός αστέρας που καπνίζει, αυτό πιθανά να τον επηρεάσει υπέρ του καπνίσματος και πιο πιθανά να τον κάνει καπνιστή", δήλωσε η Τζένιφερ Τικλ, ψυχολόγος του Κολεγίου Ντάρμουθ στο Νιού Χαμσάιρ.

Ο Τραβόλτα, η Στόουν και ο Ντι Κάπριο είναι δημοφιλείς αστέρες, που υποδύθηκαν καπνιστές σε πολλούς ρόλους τους, στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Οσο περισσότεροι είναι αυτοί οι ρόλοι, τόσο πιο πολύ επηρεάζουν τους θαυμαστές τους, κάνοντας το κάπνισμα αποδεκτό. Το κάπνισμα είναι από τις σοβαρότερες αιτίες πρόωρου θανάτου.

"Υπάρχει σίγουρα σχέση μεταξύ του θαυμασμού για έναν σταρ που καπνίζει και της επιθυμίας για κάπνισμα", είπε η Τικλ. Οι ερευνητές ρώτησαν τουλάχιστον 6.000 εφήβους, σε λύκεια αγροτικών περιοχών της Νέας Αγγλίας, για το κάπνισμα και τους αγαπημένους τους ηθοποιούς. Οι έφηβοι των οποίων οι αγαπημένοι αστέρες κάπνιζαν στη μεγάλη οθόνη, φάνηκαν πιο επιρρεπείς στο κάπνισμα, σε σχέση με τους έφηβους των οποίων τα ινδάλματα επιλέγουν ρόλους μη καπνιστών.

Οι περισσότεροι αμερικανοί έφηβοι βλέπουν κατά μέσο όρο δύο ταινίες την εβδομάδα. Το 57% των χαρακτήρων στις ταινίες, την περίοδο 1990-1996, κάπνιζαν. Οι μαθητές ανέφεραν 43 αστέρες ως τους πιο αγαπημένους, από τους Τομ Κρουζ και Μεγκ Ράιαν έως τους Σον Κόνερι και Γκόλντμπεργκ. Το 42% των σταρ υποδύθηκαν τους καπνιστές σε μια ή και περισσότερες ταινίες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.