συμπτωματα ηπατιτιδας | παρενέργειες εμβολίου πνευμονιόκοκκου | ομαλο λειχηνα στις πατουσες

Τα παράπονα των γυναικών έχουν βαθύτερα αίτιαΤα παράπονα που διατυπώνονται από νεαρές μητέρες ότι οι άνδρες τους δεν τις βοηθούν στις δουλειές του σπιτιού, είναι συχνά σύμπτωμα μίας βαθύτερης και σοβαρότερης κατάστασης άγχους, που βιώνεται μέσα στο γάμο. Οπως προκύπτει μάλιστα από σχετική έρευνα, οι άνδρες φαίνεται να αναγνωρίζουν ότι η γυναίκες τους επωμίζονται τα περισσότερα βάρη, όσον αφορά τις δουλειές του σπιτιού και τη φροντίδα των παιδιών, ακόμα και όταν αυτές δουλεύουν πλήρες ωράριο.

Αυτή η αδικία, στην αρχή τουλάχιστον του έγγαμου βίου, δεν φαίνεται να προκαλεί τριβές ανάμεσα στα ζευγάρια. Από τη στιγμή όμως που θα παρουσιαστεί περισσότερο άγχος, π.χ. μετά από τη γέννηση ενός παιδιού, θα επέλθουν επιπρόσθετες συγκρούσεις, σύμφωνα με τη κ. M. Clark του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon στο Pittsburgh, συγγραφέα της συγκεκριμένης μελέτης.

Τα μέλη των ζευγαριών αυτών τότε είναι πιθανό να αρχίσουν να δίνουν περισσότερη σημασία σε αυτές τις αδικίες, με αποτέλεσμα να βγαίνουν στην επιφάνεια θέματα άδικης συμπεριφοράς και μεταχείρησης μέσα στη σχέση, εξηγεί η κ. Clark.

Στην έρευνα που έκανε η κ. Clark και η συνεργάτης της Nancy K. Grote, στην οποία συμμετείχαν 181 ζευγάρια, προέκυψε ότι πολλοί άνδρες και γυναίκες σύζυγοι συμφωνούν ότι η κατανομή των εργασιών στο σπίτι είναι άδικη, κυρίως κατά τους πρώτους μήνες που ακολουθούν αμέσως μετά από τη γέννηση ενός παιδιού.

Οι γυναίκες επίσης αναφέρουν περισσότερες συζυγικές διαφωνίες και λιγότερη ικανοποίηση από το γάμο τους, κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου, σύμφωνα με τη μελέτη, που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘Journal of Personality and Social Psychology’. Μόλις το βρέφος γίνει 6 μηνών με ενός έτους, πολλές γυναίκες και άνδρες σύζυγοι αναφέρουν μειωμένη ικανοποίηση από το γάμο τους.

‘Εάν το άγχος και η σύγκρουση είναι σε υψηλά επίπεδα, αυτό είναι ένδειξη ότι οι αδικίες που γίνονται σχετικά με την κατανομή των εργασιών του σπιτιού, προκαλούν ένταση σε κάποιο από τους συζύγους (πιο πιθανό στη γυναίκα) και πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν κάποιες αλλαγές στη κατάσταση αυτή'.

Το τελικό δίδαγμα αυτής της μελέτης είναι ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες πρέπει να δίνουν σημασία στις ανάγκες και επιθυμίες των συντρόφων τους, μέσα στη σχέση τους, εάν θέλουν να αποφύγουν να μετατραπούν αυτές οι μικρές διαφωνίες σε πολύ σημαντικά προβλήματα γάμου και σε αγεφύρωτες διαμάχες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.