οστεομυλιτιδαγναθουθεραπεια | πως γινεται το κοκκινο πιπερι | παραχειλιος πλακούντας | παρασιτα σκυλων

Ανωμερίτης: Το λάδι στο κέντρο της Ευρωπαϊκής διατροφής"Δεν μπορεί να υπάρξει Ευρωπαϊκό πρότυπο διατροφής που να μην εμπεριέχει και τα τρόφιμα εκείνα που, ιστορικά, ο Νότος της Ευρώπης, έχει μάθει να τρώει". Αυτό τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Γεωργίας κ. Ανωμερίτης σε ημερίδα "Ελαιόλαδο - Ευρωπαϊκό πρότυπο διατροφής", ο οποίος στην συνέχεια ανέφερε:

"Το λάδι είναι ένα εθνικό προϊόν, όχι μόνο για τη διατροφική του αξία, αλλά και γιατί από τα εισοδήματα αυτού του προϊόντος, καθώς επίσης και από τις ενισχύσεις, έχουμε κύριο ή συμπληρωματικό εισόδημα για εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες.

Φυσικά έχουν καλλιεργηθεί αρκετοί μύθοι γύρω απ' αυτό το προϊόν και αυτό ακριβώς επειδή έχει αυτή τη σημασία που έχει. Ο πρώτος είναι, ότι το εισόδημα διαχρονικά και στη δεκαετία του '90 μειώνεται. Αυτό όμως δεν ισχύει, διότι αν πάρει κανείς εμπορική τιμή και του αθροίσματος, εμπορικής τιμής επί ποσότητα συν επιδοτήσεις θα δει, ότι κάθε χρόνο έχουμε και μια σημαντική αύξηση του τελικού εισοδήματος.

Το δεύτερο είναι, ότι έχει εγκαταλειφθεί η ελαιοκαλλιέργεια στην τύχη της και ότι δεν την στηρίζουμε. Αυτός είναι ένας επίσης μεγάλος μύθος, τον οποίο πρέπει να λάβουμε υπόψη μας όταν συζητάμε και πάμε να πάρουμε αποφάσεις και να βγάλουμε συμπεράσματα.

Ενα τρίτο θέμα που πρέπει κανείς να θέσει, είναι οι επιδοτήσεις μέσα από το νέο κανονισμό, εννοώ τον κανονισμό τον ισχύοντα. Είναι γεγονός, ότι ήρθε αυτή η ανατροπή της διαίρεσης σε μικρούς και μεγάλους παραγωγούς, αυτά όλα έχουν εξεταστεί, έχουν απαντηθεί. Μπορεί οι μικροί παραγωγοί να ήταν το 60% των παραγωγών, αλλά η συνολική τους παραγωγή δεν ξεπερνούσε το 25%- 30%.

Οι επενδύσεις σ' αυτό το χώρο που χρειάζονται είτε για την παραγωγή του λαδιού, είτε για την προώθησή του στις αγορές, απαιτούν μακροχρόνιο σχεδιασμό. Αρα και εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα προϊόν που δεν μπορούμε να το βλέπουμε και δεν μπορούμε να πούμε σ' αυτόν που το παράγει, ότι ξέρεις θα βλέπεις μέχρι δύο χρόνια και στα δύο χρόνια θα ξαναδούμε."

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.