τι ειναι η φθοριωση δοντιων | γυναικεια γοητεια | ψωριασικη αρθριτιδα | μολυνση κερατοειδους

Επιτροπή γονέων θα κρίνει τα προϊόντα διατροφής που απευθύνονται σε παιδιάΜία επιτροπή από γονείς στη Μ. Βρετανία θα αποφασίσει το ποια τρόφιμα και ποτά πρέπει να πωλούνται ως κατάλληλα για παιδιά, σύμφωνα με ανακοίνωση του Food Commission, ενός μη κυβερνητικού οργανισμού της Μ. Βρετανίας ο οποίος ασχολείται με θέματα που αφορούν τη διατροφή.

Η επιτροπή αυτή των γονέων θα κρίνει τόσο τα προϊόντα διατροφής που απευθύνονται σε παιδιά, όσο και τους τρόπους με τους οποίους διαφημίζονται, ενώ θα κρίνει ποια από αυτά θα πρέπει να απομακρυνθούν από τα ράφια των σούπερμάρκετ.

Η επιτροπή θα κρίνει τα προϊόντα και θα απονείμει μάλιστα και βραβεία τόσο για τα καλύτερα όσο και για τα χειρότερα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά και απευθύνονται στα παιδιά.

Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα "θετικού" βραβείου είναι το "High Five", το οποίο θα απονεμηθεί στη διαφήμιση που προωθεί καλύτερα την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών. Οι διατροφικές οδηγίες της χώρας προτείνουν την ημερήσια κατανάλωση τουλάχιστον πέντε μικρομερίδων φρούτων και λαχανικών.

Αντίθετα χαρακτηριστικό "αρνητικό" βραβείο είναι το "Additive Nightmare" (εφιάλτης πρόσθετων) το οποίο θα απονεμηθεί στο προϊόν το οποίο περιέχει τα περισσότερα πρόσθετα όπως συνθετικές χρωστικές ουσίες, συντηρητικά και υποκατάστα ζάχαρης.

Η διατροφολόγος Annie Seeley, η οποία συντονίζει την επιτροπή των γονέων, δήλωσε ότι το θέμα της διάθεσης και της διαφήμισης προϊόντων που απευθύνονται σε παιδιά απασχολεί πολύ τους γονείς, οι οποίοι βρίσκουν ότι τα περισσότερα από τα προϊόντα αυτά είναι πλούσια σε λιπαρά, ζάχαρη, αλάτι και πρόσθετα, αλλά δεν ξέρουν που να απευθύνουν τα παράπονά τους.

Για τη σύνθεση της επιτροπής γίνεται ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους γονείς παιδιών, ηλικίας 2-16 ετών, στους οποίους θα δωθεί η ευκαιρία να ακούσουν τη φωνή τους να ακούγεται.

Το Food Commission θα χρησιμοποιήσει τα σχόλια και τις προτάσεις της επιτροπής γονέων για να ασκήσει πίεση στη βιομηχανία τροφίμων, τις διαφημιστικές εταιρίες αλλά και την κυβέρνηση.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.