δικεφαλος μυς ποδιου | ψηλαφηση μηριαιου οστου | ??????? ??????? | χονδρομαλάκυνση επιγονατίδας

Γονίδιο σχετίζεται με την απορρόφηση του σιδήρουΓονίδιο το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στην απορρόφηση του σιδήρου, στα θηλαστικά, ανακάλυψαν βρετανοί επιστήμονες. Το γονίδιο Ddytb είναι υπεύθυνο για την παραγωγή της αντίστοιχης πρωτεΐνης. Ο τρόπος με τον οποίο ο σίδηρος απορροφάται από τα θηλαστικά δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί και τα ένζυμα τα οποία είναι υπεύθυνα για τη μετατροπή του σιδήρου στην απορροφήσιμη μορφή του, έχουν ανακαλυφθεί μόνο σε φυτά και βακτήρια. Κανένα ένζυμο και το αντίστοιχο γονίδιο δεν είχε μέχρι στιγμής ανακαλυφθεί στα θηλαστικά. Σε έρευνες που έγιναν σε ποντίκια με χρόνια αναιμία και σε ποντίκια στα οποία δίνονταν τροφή φτωχή σε σίδηρο, τα επίπεδα της αντίστοιχης πρωτεΐνης Ddytb, ήταν αυξημένα, ένδειξη που οδήγησε τους ερευνητές στο συμπέρασμα ότι αυτή είναι η αντίδραση του οργανισμού προκειμένου να αυξήσει την απορρόφηση του σιδήρου.

Η έλλειψη σιδήρου, αποτελεί σήμερα τη βασικότερο πρόβλημα διατροφικής έλλειψης στις ανεπτυγμένες χώρες. Η έλλειψη εμφανίζεται κυρίως σε γυναίκες. Η έλλειψη που παρουσιάζεται, δεν οφείλεται σε ανεπαρκή πρόσληψη σιδήρου από τη διατροφή, αλλά στη δυσκολία απορρόφησης του σιδήρου από τον ανθρώπινο οργανισμό. Η έλλειψη σιδήρου, ο οποίος αποτελεί βασικό συστατικό της αιμοσφαιρίνης, προκαλεί αναιμία, η οποία εκδηλώνεται με αίσθημα κόπωσης και πονοκεφάλους. Η έρευνα αυτή, η οποία δημοσιεύεται στο τεύχος Φεβρουαρίου του περιοδικού Sciencexpress, πιθανόν να αποτελέσει τη βάση για την κατανόηση του μηχανισμού απορρόφησης του σιδήρου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.