πυλαια φλεβα | μικροβιο και εξετασεις | αντανακλαση πονου βουβωνικης χωρας | ???????? ????? ??????

Μειώθηκαν τα παιδικά ατυχήματα. Πληγή τα τροχαίαΣτο μισό μειώθηκαν τα παιδικά ατυχήματα στην Ελλάδα τα τελευταία είκοσι χρόνια, αν και τα τροχαία με θύματα παιδιά είναι πολύ περισσότερα από τον μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ. Σύμφωνα με την έκθεση της UNICEF, η χώρα μας έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο τις τελευταίες δεκαετίες στον τομέα της παιδικής ασφάλειας από ατυχήματα. Ετσι, ενώ τη δεκαετία του '70 αναλογούσαν 13,5 θανατηφόροι τραυματισμοί σε 100.000 παιδιά, τη δεκαετία του 1990 ο δείκτης έπεσε στο 7,6 ανά 100.000 παιδιά. Μάλιστα, η αναλογία αυτή κατατάσσει τη χώρα στην έκτη καλύτερη θέση ανάμεσα στα 26 κράτη που μελετήθηκαν. Είναι ενδεικτικό ότι το 62% των συνολικών θανάτων Ελληνόπουλων από τραυματισμούς οφείλεται σε τροχαία ατυχήματα, τη στιγμή που ο μέσος όρος των χωρών του ΟΟΣΑ είναι 40%.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έκθεσης, ο κίνδυνος παιδικού θανάτου από τραυματισμούς ανεβαίνει απότομα σε συνάρτηση με τη φτώχεια, ενώ σχετίζεται επίσης με τη μονογονεϊκή οικογενειακή κατάσταση, το χαμηλό μορφωτικό επίπεδο και τη μικρή ηλικία της μητέρας, την κακή κατοικία, το μεγάλο μέγεθος της οικογένειας και τη χρήση ναρκωτικών ή την κατάχρηση αλκοόλ από τους γονείς. Τέλος η UNICEF συστήνει τη σωστότερη εφαρμογή των μέτρων πρόληψης που αφορούν τα παιδιά και τη λήψη μέτρων στις χώρες που δεν έχουν φροντίσει για την καθιέρωσή τους (κράνη δικύκλων για παιδιά, παιδικά καθίσματα ασφαλείας σε ΙΧ, ζώνες ασφαλείας για παιδιά, σεβασμός των ορίων ταχύτητας στους επαρχιακούς δρόμους, προδιαγραφές ασφαλείας στις παιδικές χαρές), καθώς όπως αναφέρεται, τουλάχιστον 12.000 θάνατοι παιδιών το χρόνο θα μπορούσαν να αποφευχθούν αν όλες οι χώρες του ΟΟΣΑ βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με τη Σουηδία, η οποία κατέχει την τελευταία θέση στον κατάλογο παιδικών θανάτων (5,2 ανά 100.000 παιδιά).

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.