μηνισκος θεραπεια | διαταση αριστερης κοιλιας καρδιας | ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΣΚΩΛΙΚΟΗΔΙΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ

Παιδικά ατυχήματα και άσκησηΤο ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και τα άλλα ομαδικά αθλήματα μαθαίνουν στο παιδί να συνεργάζεται με τους συμπαίκτες τους, να παίρνει πρωτοβουλίες και να αγαπάει την άσκηση, όμως παρ' όλα αυτά αποτελούν την πρώτη αιτία τραυματισμών στις μικρές ηλικίες. Σ' αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Κολοράντο, οι οποίοι διαπίστωσαν πως το 44% των παιδικών ατυχημάτων στις ΗΠΑ οφείλεται στα σπορ.

Ειδικοί πραγματοποίησαν έρευνα, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 6300 παιδιά, ηλικίας κάτω των 18 ετών, τα οποία είχαν επισκεφτεί πρόσφατα τον παιδίατρο τους για την αντιμετώπιση κάποιου τραυματισμού.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό 'Pediatrics' έδειξαν πως το 20% των παιδικών ατυχημάτων συνέβη κατά την διάρκεια συμμετοχής των παιδιών σε κάποιο άθλημα.

Η πλειοψηφία των παιδιών που τραυματίστηκαν βρίσκονταν στην εφηβεία. Επιπλέον, οι επιστήμονες υποστήριξαν πως τα παιδιά της λευκής φυλής έχουν περισσότερες πιθανότητες να τραυματιστούν, συγκριτικά με τα παιδιά της μαύρης φυλής, χωρίς όμως οι λόγοι να είναι ακόμα ξεκάθαροι.

Οι πιο συχνοί τραυματισμοί οφείλονται σε πτώσεις, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν διαστρέμματα, κατάγματα ή άλλες κακώσεις, καθώς επίσης και σε κοψίματα, σε μολύνσεις και σε τσιμπήματα.

Προκειμένου να παρθούν τα κατάλληλα προστατευτικά μέτρα για την αντιμετώπιση των παιδικών ατυχημάτων, οι επιστήμονες προσπαθούν να εντοπίσουν αν υπάρχουν κοινά χαρακτηριστικά ανάμεσα στα παιδιά που τραυματίστηκαν και αν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη κατηγορία που είναι περισσότερο επιρρεπής σε ατυχήματα.

Προς το παρόν, οι ειδικοί τονίζουν πως είναι απαραίτητη η χρήση του κατάλληλου εξοπλισμού σε κάθε άθλημα και η στενή επιτήρηση του παιδιού κατά τη διάρκεια συμμετοχής του σ' αυτό.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.